Skip to main content

Juniorernes træningssamling uden sne og is

| Administrator | Nyheder 2010

Tro ikke at eliten mestrer alle orienteringstekniske facetter - der arbejdes seriøst med at blive bedre

Området ved havnebyen Figueira da Foz lagde i vinterferien åbne snefrie skove og indlandsklitter til Portugal ”O” Meeting. Her havde Junior Eliten og 2000 andre orienteringsløbere fra 30 nationer havde sat hinanden stævne.

Men mens motionisterne ”bare” løb orienteringsløb, fik de danske juniorer en række bundne opgaver i orienteringsteknik. I samarbejde med den enkelte løber blev der valgt fokuspunkter for at blive endnu bedre til det, der ikke sidder helt på rygmarven.
- Arrangørerne sendte korttegningsfilerne til os, og vi har lavet træningspassene hjemmefra, så kortene med træningsmomenterne var klar, da vi ankom til Portugal, fortæller teknisk træner Emil Thorsen
Da trænerne ikke kan observere løberne under træningen og slet ikke se, hvad der foregår i hjernen på dem, stiller det krav til løberne om, at de åbent og ærligt fortæller, hvor det gik godt og hvor det gik galt.
- Hvis en løber kommer i mål og bare siger: Det gik fint – ja, det kan hverken vi eller løberne bruge til noget, fortæller Emil Thorsen.

- Jeg havde valgt to fokuspunkter: attackpunkt og indløb til posten, fortæller Lars Hjerrild en af de yngste på holdet.
- På vejen hen til attackpunktet lægger jeg strategien for, hvordan jeg finder ind til posten. Det giver ro og overskud i løbet. Det lykkedes på de fleste poster, men et par gange gik det galt. Så måtte jeg sætte farten ned og tvinge mig selv til at følge den lagte plan.

Foruden de mange træningspas deltog junioreliten i to af fem løb under Portugal ”O” Meeting ’2010”, men det er ikke resultatlisten efter løbet, der er mest interessant.
- Det er efterbearbejdningen sammen med de andre løbere og trænerne der gør, at løberne hele tiden udvikler sig og bliver bedre, fortæller talentudviklingstræner Lars Lindstrøm.
-\t
Efter seks dage på Portugals Atlanterhavskyst tog løberne længere ind i landet til Crato nær den spanske grænse. Her deltog de i et helt anderledes terræn i to løb - igen med fokus på den tekniske træning.

http://www.pom2010.com/en/ og http://www.gd4caminhos.com/naom/2010/en/news/