Skip to main content

Juniorelitens januarsamling i Silkeborg

| Administrator | Nyheder 2010

Vintertræningen er godt i gang.

Otte piger og seks drenge gav i weekenden 15.-17. januar den en skalle i sneen i skovene omkring Silkeborg. Løbernes individuelle træning og udvikling var højt prioriteret på samlingen.

Tre af løberne er på vej tilbage efter skader, men dem var der også træning til. Ved nogle af træningspassene var de i svømmehallen, for at løbe intervaller i vand.

- I weekendens samling var der især fokus på at udvikle den enkelte løbers o-metode, så unødig stress undgås i konkurrence, udtaler talentudviklingstræner Lars Lindstrøm

O-metode kan sammenlignes med en værktøjskasse, hvori alle løberens o-tekniske færdigheder ligger. De sættes sammen i en bestemt rækkefølge, som løberen bruger hver gang.

- Det lyder teoretisk, men i praksis virker det, siger Stine Bagger Hagner – en af løberne der var med på vintertræningen.

- Jeg har især haft fokus på at finde fixpunkter på delstrækkene, udvælge de mest markante og kunne identificere dem i terrænet, siger Stine

- Ved at finde min o-metode kan jeg lettere analysere mit løb bagefter – hvorfor det gik godt og hvorfor det måske gik mindre godt. På den måde bliver jeg bedre, siger hun.

Stine Bagger Hagner synes at det har været fedt at være på samling i weekenden og især at der arbejdes individuelt med den enkelte løber samtidig med at fællesskabet strykes.

Næste gang junioreliten samles bliver under andre vejrbetingelser. I uge 7 flyver gruppen til Portugal.

- Også her bliver løberne tvunget til at være bevidste om, hvilken o-metode de bruger, siger Lars Lindstrøm.

Tak til Birte Kjems for teksten