Skip to main content

Låge 15 – Midgårdsormen 2010

| Administrator | Nyheder 2009

Tak til Per Dahl Jensen OK Pan, for oplægget

Hvor fedt er det, at stå op kl. 02.30 om natten for at løbe orienteringsløb sammen med 20 andre personer? Ikke ret fedt!

Midgårdsormen er i nordisk mytologi et søuhyre, der ligger på bunden af verdenshavet omkring hele Jorden, så den bider sig selv i halen. Den opfattes som søn af Loke og jættekvinden Angerboda og bror til Fenrisulven og Hel. Den ufattelig store og skræmmende jættekraft optræder i flere myter som krigsguden Thors hovedmodstander, bl.a. i Snorres fortælling om jætten Hymer, som Thor er på fiskefangst med. Ved Ragnarok vil Midgårdsormen og Thor udkæmpe tvekamp, som ingen af dem overlever (Den Store danske encyklopædi).

Midgårdsormen er i dansk o-fobi en legendarisk timandsstafet, der har budt på legendariske dyster igennem dens mangeårige levetid, men over de seneste 20 år er deltagertallet faldet stødt, hvilket OK PAN i 2010 vil rette op på med et nyt, spændende koncept.

Midgårdsormen 2010 sættes i gang kl. 20.30 lørdag den 28. August i klassiske Marselisborg og Fløsjtrup, der flere gange tidligere har lagt skov til den legendariske orm. Her løbes der 3 ture og der konkurreres kun i én klasse. Efter 3. tur neutraliseres stafetten indtil kl. 8.00 søndag. Søndag morgen/formiddag løbes der yderligere 6 ture, således at Midgårdsormen bliver en 9 mandsstafet.