Skip to main content

Christian Christensen og Maja Alm i top

| Administrator | Nyheder 2009

- i seniorranglisten, Trimtex Cup, 2009 som blev afgjort ved Jættemilen

Der var spænding til det sidste i herreklassen, da Trimtex Cup i dag skulle afgøres på den klassiske Jættemilen. Til sidst blev det dog forhåndsfavoritten Christian Christensen, OK Pan Århus, der løb med den samlede sejr i Trimtex Cup.

Jættemilen er en langdistance med fælles start. Første mand i mål er således vinderen. Der ventede herreløberne 25,3 barske kilometer med ikke mindre end 57 poster i hareskovene ved Værløse og Ballerup. For Rune Olsen fra Tisvilde Hegn OK var opskriften klar. Han skulle vinde for at gøre sig forhåbninger om den samlede sejr. Christian Christensen skulle blot løbe sig i top 7 for at være sikker på den samlede sejr. Ganske tidligt på banen rev en seks mands gruppe med både Christian Christensen og Rune Olsen sig løs. Christian Christensen måtte dog slippe førergruppen efter 42 af banens 57 poster.

Rune Olsen gjorde herefter det han skulle. På et langstræk sidst på banen satte han turbo på, og han kunne løbe en sikker sejr hjem med ca. 1 minuts forspring til en tremandsgruppe med Sigge Jensen, Rasmus Djurhuus fra FIF Hillerød og Claus Bloch, OK Pan Århus. Så var det bare at vente på Christian.

Christian Christensen blev træt til sidst og lavede flere ganske store fejl. Han var da også meget tæt på at blive indhentet bagfra. Men han holdt koncentrationen helt frem til mål og kunne løbe en femteplads i hus – hvilket gav ham den samlede sejr i Trimtex Cup.

I dameklassen var alt i princippet afgjort inden starten. Maja Alm fra HTF har imidlertid været syg hele ugen – og inden starten lød hun faretruende forkølet. Banen var 16,0 km med 40 poster så det var med en smule bekymring, hun stillede til start. Det gik imidlertid fint for Maja. Forkølelsen havde ikke sat sig for hårdt i kroppen, så hun gennemførte i fin stil – og blev tilmed nr. 2.

Sejren gik til Signe Søes fra OK Pan Århus. Signe havde forpasset sin chance for den samlede sejr, da hun i september måned valgte at stille op i de svenske mesterskaber i stedet for de danske. Til trods for at hun havde et tællende løb mindre end de øvrige piger, sluttede hun på en samlet tredjeplads. Andenpladsen gik Masha Semak fra Farum OK, der blev 3’er på dagens konkurrence.

Resultater sidste afdeling af Trimtex cuppen
H 21 – 25,3 km – 57 poster
1. Rune Olsen\t, Tisvilde Hegn OK\t2.02.46 timer
2. Sigge Jensen, FIF Hillerød\t\t2.03.45 timer
3. Rasmus Djurhuus, FIF Hillerød\t2.03.47 timer
4. Claus Bloch, OK Pan Århus\t2.04.03 timer
5. Christian Christensen, OK Pan Århus\t2.10.14 timer

D21 – 16,0 km – 40 poster
1. Signe Søes, OK Pan Århus\t1.27.42 timer
2. Maja Alm, OK HTF\t\t1.30.16 timer
3. Masha Semak, Farum OK\t\t1.37.52 timer

De samlede resultater for dagens konkurrence finder du via link nedenfor

Slutstilling Trimtex cuppen 2009
Herrer
1. Christian Christensen, OK Pan Århus\t498 point
2. Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK\t484 point
3. Claus Bloch, OK Pan Århus\t456 point

Damer
1. Maja Alm, OK HTF\t\t570 point
2. Masha Semak, Farum OK\t\t498 point
3. Signe Søes, OK Pan Århus\t490 point

Slutstillingen i Trimtex Cup 2009 finder du her på hjemmesiden under Ranglister.

Tak til Thomas Jensen, Tisvilde Hegn OK, for teksten til dette indlæg.

http://orientering.dk/ok-73/loeb/jm2009/index.htm