Skip to main content

VM MTB-O - kvalifikation

| Administrator | Nyheder 2009

For danskerne gik det som det skulle - alle i finalen.

Fra holdleder Johan Holkmann Jacobsen er følgende rapport modtaget fra Israel.

Hos herrerne var danskerne som ventet stærke og lå alle i toppen. Lasse Brun Pedersen vandt heat A med 45 sekunder til den finske EM-medaljevinder Juho Saarinen. Der var mere end to minutter ned til de efterfølgende ryttere.

I heat B vandt den forsvarende verdensmester Ruslan Gritsan, Rusland, foran Torbjørn Gasbjerg, forsvarende vm-sølv-vinder. Torbjørn havde dog lavet en fejl kort før mål, da en hans poster overraskende nok var placeret inde i terrænnet i en mandelplantage. Det var noget overraskende idet det på forhånd var blevet meldt ud, at man måtte køre i alle område på nær dyrkede områder.

Erik Skovgaard Knudsen kørte en supertid fra tidlig start og var således to minutter foran Anton Foliforov, Rusland og yderligere to minutter foran dagens overraskelse fra Polen, Maciej Gromadka. Erik Knudsen havde haft svært ved at presse på med de sidste 5-10%. Med 35 grader i skyggen er det svært at få alt ud.

Damerne vidste på forhånd at kun diskvalifikation eller fejlklip kunne fratage dem finalepladsen. Flere af favoritterne kørte efter sigende på 70%. De danske damer gjorde det fint.

Nina Hoffmann imponerede stort ved at køre ind på en 5. plads i heat B. Nina havde et rigtig godt løb. Terrænnet var både mindre orienteringsteknisk og cykelteknisk end forventet og med sikre vejvalg og stor klinge slog hun adskillige forhåndsfavoritter. Blandt andet stærke Ingrid Stengaard, Finland. Anne-Mette Nørregaard kørte en 16. plads ind i samme heat, men tabte tidligt 8-10 minutter på tre bom i træk fra post 3 til 6. Helt i top var sprint-verdensmesteren Hana Bajtosova, Slovakiet, fire minutter foran Nina.
Nina kan øjne muligheden for en plads i top 10, men målet er dog stadig gode placeringer på mellem og sprint. "Jeg er ikke sikker på, at jeg kan holde til hele langdistancen i denne varme", tilstod en tilfreds Nina.

I heat A blev Pernille Brunstedt Jacobsen nr. 11 efter et ikke helt fejlfrit løb, men hun var alligevel godt tilfreds.

I morgen venter mellemdistance finale.
Deres ydmyge holdleder arbejder i øjeblikket på en længere video som gerne skulle blive offentliggjort en gang i nat eller i morgen.

Kort og vejvalg kan ses på arrangørernes webside.

Johan Holkmann Jacobsen

http://www.nivut.org.il/mtbo/Results.aspx