Skip to main content

Flot 8. plads til Maja Alm

| Administrator | Nyheder 2009

World Games' første konkurrence bød på stabile danske indsatser.

Maja Alm løb idag ind til en 8. plads på World Games sprinten. Hun havde et flot løb og lavede kun enkelte små fejl, hvilket bragte hende i top 10 til World Games. I 35 graders varme tog forhåndsfavoritterne Minna Kaupppi og Johanna Allston sig af guld- og sølvmedaljen, mens bronzen lidt overraskende gik til norske Elise Egseth. Minna Kauppi var i en klasse for sig selv og vandt med over et halvt minut på en hurtig og teknisk omvekslende bane af Erik Bobach. Signe Søes lavede et par små fejl i starten og kom aldrig rigtig ind i løbet, men sluttede trods dette på en 13. plads. To danske damer i top 15 er en flot indsats og landstræner Åke Jönsson siger om dagens præstationer at ” ..dette er gode resultater, med løb der ikke er helt perfekte. Det beviser at niveauet er ganske fornuftigt – men vi kan blive endnu bedre”.

I herrerklassen viste de to sprintspecialister schweiziske Daniel Hubmann og russiske Andrey Khramov, at de holder et meget højt niveau og de er fysisk overlegen i forhold til resten af feltet. Således var der kun et sekund mellem dem på målstregen, og hele løbet igennem lå de side om side, men langt foran de resterende. Mikkel Lund havde et fornuftigt løb og var velfornøjet over dagens præstation. Mikkel Lund sluttede på en 14. plads, hvilket er det tredjebedste danske herrerresultat til World Games. Kun overgået af Christian Nielsens fjerdeplads i 2005 og Carsten Jørgensens sjetteplads i 2001. Dagens indsats af det danske landshold er den bedste i forhold til de danske resultater i 2001 og 2005.

I morgen løbes der mellemdistance og søndag mix-stafet. Følg med live på linket herunder

Resultater:
Damer, 2,9 km 23 poster
Guld: Minna KAUPPI, FIN 14:17,7
Sølv: Johanna ALLSTON,AUS 14:40,0
Bronze: Elise EGSETH, NOR 14:53,8
8 Maja Moeller ALM, DEN 15:45,8
13 Signe Rossen SOES, DEN 16:09,3

Herrer:
Guld: Andrey KHRAMOV, RUS 13:11,2
sølv: Daniel HUBMANN, SUI 13:12,8
Bronze: Tero FOEHR, FIN 13:46,5
14 Mikkel LUND, DEN 14:35,7
24 Rasmus Rossen SOES,DEN 15:17,1

Som en opfølgning på gårdagens nyhed om det danske arrangørteam må det konstateres, at de levede op til forventningerne. Specielt Erik Bobach fik store roser for banerne. Banerne var drejet godt rundt i parken omkring Museum of fine art, og der var flere udslagsgivende tekniske momenter, hvilket der var stor tilfredshed med.

http://wg2009.orienteering.org/