Skip to main content

To gange sølv og en guldmedalje

| Administrator | Nyheder 2009

Junior-VM's to første discipliner sprint og lang overstået med kæmpe succes for det danske landshold.

Sprint var Junior-VM's første dicsiplin mandag den 6. juli. På en teknisk meget vanskelig bane, der blev afviklet i de kringlede gader i Mezzano, løb Ida Bobach sig ind til en sølvnmedalje 28 sekunder efter guldvinderen fra Sverige, Jenny Lönnkvist. Ida måtte dele sølvet med tjekken Tereza Novotna.

Herrersprinten blev vundet af Matthias Kyburtz fra Schweiz. 18 sekunder efter kom Søren Bobach på en 5. plads i en meget tæt kamp om medaljerne. Søren var blot tre sekunder fra bronzen. Værd at bemærke er det, at der kom fire danske herrer ind i top 33 og på dameside top 29. Ganske stærke resultater.

Lang, tirsdag:
Ida Bobach vandt guld på langdistancen. I 1984 meters højde i Passo Rolle startede feltet ud på en teknisk og fysisk meget krævende bane. Ida bevarede overblikket hele vejen og viste endnu engang et fantastisk højt niveau både teknisk og fysisk. Rollerne fra mandagens sprint blev byttet om, således at Ida vandt foran Jenny Lönnkvist. Ikke siden 1995 har Danmark taget guld på langdistancen til junior-VM.

Hos herrerne var der ligeledes tale om en tung og teknisk bane, hvilket spredningen i toppen også viser. Søren Bobach lå hele vejen med fremme og løb i mål i bedste tid. Fuldstændig færdig væltede han over målstregen. Efter kun få minutter på førstepladsen måtte han vige pladsen til svenskeren Gustaw Bergmann, der med et fantomløb vandt i overlegen stil.
Rasmus Thrane Hansen, der skuffede på sprinten med en 61.plads, rejste sig og løb i mål i dagens 5. bedste tid. Specielt på den sidste halvdel af banen viste Rasmus sin store kapacitet. Tre på podiet til en junior-VM langdistance er en utrolig flot præstation, og med en hviledag imorgen er danskerne klar til at dyste om medaljerne igen på mellem og stafet.

Der har været lidt problemer med at få formidlet nyhederne ud på hjemmesiden, men håber på, at vi nu er klar med dagsaktuelle nyheder efter torsdagens kvalifikation, fredagens mellem-finale og lørdagens stafet. Vi takker for de mange opfordringer.

http://www.jwoc2009.it/