Skip to main content

Dobbelt dansk guld til EM i MTB-Orientering

| Administrator | Nyheder 2009

-\tbronze og sølv på tirsdagens sprint blev i dag byttet ud med dobbelt guld og en sølvmedalje

Det blev til dansk guldregn på Nordsjælland på dagens mellemdistance. Skovene syd for Farum lagde rammerne for EM i mountainbike orientering og i strålende sol blev det til dobbelt guld. Badegæsterne og tilskuerne ved Furesøen blev vidne til en stor dansk triumf i dag, da Erik Skovgaard Knudsen, Århus, kørte en meget stærk mellemdistance og knuste alle mellemtider undervejs. I mål var han hele 3,45 min. foran, og kunne så bare vente på at det stærke startfelt rullede over målstregen. Eneste reelle trussel viste sig hurtigt, at være den tredobbelte EM guldvinder fra i fjor, Lasse Brun Pedersen (Holte MTB-Klub), der undervejs førte med ganske få sekunder. En fejl kort før mål sendte dog Lasse ned på andenpladsen. I mål var han 1,08 min. efter Erik. Ganske få øjeblikke senere kørte østrigske Tobias Breitschädel ind i nøjagtig samme tid som Lasse, hvilket gjorde at det blev til en delt sølvmedalje. Bjarke Refslund fuldendte en god dansk dag i H21 med en meget stærk 8. plads.

Hos damerne vandt 25 årige Rikke Kornvig, Århus, sin første internationale medalje, bare 4 sek. foran en af favoritterne; Ingrid Stengård fra Finland. Det blev således en knivskarp afgørelse i dameklassen der faldt ud til Rikkes fordel. Imponerende af Rikke Kornvig som har vist stor fremgang siden VM sidste år og p.t. er ganske urørlig på den hjemlige scene.

I går spåede landstræner Jan Eg, at dagen i dag ville blive endnu bedre end i går, hvilket han fik ganske ret i. Jan Eg er lidt forundret over Rikkes flotte resultat, men som sådan ikke overrasket, da han mener at ” Rikkes favoritdisciplin egentlig er morgendagens langdistance, men vi må bare konstatere, at Rikke pt. har de stærkeste ben i feltet. Hun har fyret godt op under træningen i løbet af vinteren og selvom det lyder banalt, så er konklusionen nok bare, at træning virker. Det handler om at turde drømme drømmen og træne derefter”.

Erik Skovgaard Knudsen tog sidste år et kæmpe skridt udviklingsmæssigt, og med flere års massiv træning på cyklen har han vist, at han ikke bare kan finde vej, han kan også true de bedste i Danmark på en mountainbike. Det har han vist ved flere lejligheder i løbet af vinteren og foråret, hvor han har leveret top resultater i almindelige MTB-løb. ”Han har en fysisk motor og en aggressivitet der skiller sig ud” siger landstræner Jan Eg.


Selv siger Erik Skovgaard Knudsen om dagens præstation; ”Det var et fysisk præget løb og det var jeg godt forberedt på. Jeg ved, at jeg kører blandt de stærkeste, men udfordringen for mig var at holde det fysiske pres, selv når jeg var nødt til at skrue op for koncentrationen. Jeg ved godt, jeg bruger mere tid på orienteringen, men jeg tog den tid, der skulle til og kørte det så ind”.

I morgen køres der langdistance med målarena lige nord for Nødebo, Grib Skov. Her byder danskerne sig igen ind i medaljekampen og landstræneren er overbevidst om, at morgendagen også bringer metal til Danmark " vi har mange der kan gøre sig gældende på den lange distance, og jeg ved, at holdet er tændt på kongeetapen ved dette EM " slutter en glad landstræner.


D21 10,5 km – 25 poster
1 Rikke Kornvig \tDEN \t49:03
2 Ingrid Stengård \tFIN \t49:07
3 Michaela Gigon \tAUT \t49:47
4 Sonja Zinkl \tAUT \t50:13
5 Ksenia Chernykh \tRUS \t50:36

H21 14,1 km – 30 poster
1 Erik Skovgaard Knudsen DEN \t53:15
2 Tobias Breitschäde \t AUT \t54:23
2 Lasse Brun Pedersen DEN \t54:23
4 Samuli Saarela \t FIN \t54:55
5 Tõnis Erm \t EST \t55:44
8 Bjarke Refslund \t DEN \t57:02