Skip to main content

En fantastisk dansk dag på Bagsværd Rostadion

| Administrator | Nyheder 2009

To danske medaljer på EM-MTB-Orienterings første dag.

I en fantastisk kulisse på Bagsværd Rostadion vandt Line Pedersen sølvmedalje og Erik Skovgaard Knudsen fik presset sig frem til en bronzemedalje. På en god og meget teknisk krævende bane lavet af Johan Holkmann blev konkurrencen til et teknisk udskilningsløb. Det viste sig, at dem der formåede at lave færrest fejl kørte de bedste tider.

Line Pedersen kørte et veldisponeret løb. Line fortæller følgende om dagens præstation: " jeg troede egentlig ikke helt selv på, at det var idag, jeg skulle tage en medalje - men set her bagefter så kørte jeg et sikkert løb og med stor ro - og det rakte langt idag".

Line siger om de kommende dage, at "forhåbningen til i morgen er, at jeg kommer på podiet igen - torsdag står jeg over på lang for på lørdag at blive helt klar til stafetten - her satser vi på en medalje".

Resultater, D21
1 Michaela Gigon AUT 24:14
2 Line Pedersen DEN 25:12
3 Hana La Carbonara CZE 26:24
4 Sonja Zinkl AUT 26:30
5 Hana Bajtosova SVK 26:50

Erik Knudsen og Allan Jensen lå længe til sølv og bronze, men måtte til sidst se sig overkørt at russerne i de sidste intense minutter på stævnepladsen. Sekundstriden viser at hvert et sekund tæller til internationale mesterskaber, hvor konkurrencen er knivskarp. Erik og Allan bejler begge til den sidste plads på stafetholdet lørdag og i dag viste de begge, at de magter opgaven og har storform i benene.

Resultater H 21
1 Ruslan Gritsan RUS 25:17
2 Radek Laciga CZE 25:46
3 Erik Knudsen DEN 25:50
4 Victor Kochagi RUS 25:55
5 Allan Jensen DEN 25:58

Imorgen køres der mellemdistance med målarena på Farum Marina og torsdag køres der langdistance i Gribskov. Her byder danskerne sig igen ind i medaljekampen og Jan Eg, landstræner for MTB-O holdet siger: " resultaterne idag blev leveret på præstationer der ikke var optimale - vi fik to medaljer idag, og det var godt, men holdet har mere i sig. Nu er vi igang og EM ruller videre imorgen - på mellem og lang er der lidt mere ro på, og jeg er sikker på, at holdet vil lave endnu bedre præstationer de kommende dage. "

Se indslag i DR-sporten kl. 21.25 og i TV2 kl. 18.00 og igen et nyt indslag kl. 22.30.

http://www.eocmtbo2009.dk/eocmtbo2009/?pageid=26