Skip to main content

NOC Mellem-distance

| Administrator | Nyheder 2009

Imponerende sølvmedalje til Søren Bobach

I dag blev mellemdistancen løbet ved NOC i Finland, og for 3. gang blev den samme stævneplads benyttet. Det blev en lang dag – 1. start gik 9.50 og sidste løber krydsede mållinjen ca. kl. 16.05! I øvrigt var der stort set ingen tilskuere på den rigeligt store stævneplads, hvis man ser bort fra trænere, ledere og enkelte familiemedlemmer.

Juniorklasserne blev afviklet om formiddagen, og her viste Søren Bobach at han er ved at nærme sig topformen da han løb i mål på en meget flot 2. plads blot 17 sekunder fra guldet! Næstbedste dansker blev Rasmus Thrane med en 18. plads (2.59 min fra guldet). Det lader til at også han er på rette vej her knap en måned før Junior-VM. Marius Thrane Ødum fulgte flot op 59 sek efter Rasmus med en placering som nr. 25 blandt de 42 deltagere.

I damejuniorklassen imponerede Signe Klinting med en 4.plads blot 19 sek. efter bronzen. Desværre fik Signe en mindre fibersprængning ved sidsteposten, så hun starter ikke på sprinten onsdag. Ida Bobach viste også klasse, da hun som sidst startende løb ind på 10. pladsen 1.53 min efter Signe. Ida lavede et par fejl på den første del af banen men afslutningen fra post 6-mål var der ingen andre der kunne matche!

I herreklassen stillede hele 121 løbere til start, og de danske herrer må nok indse, at de stadig har et stykke arbejde at gøre før de kan matche verdenseliten i denne terræntype. 5 af de 8 danskere der stillede til start kom i mål med tider der lå indenfor 41 sekunder. De fleste mente at det var gået fra "ok" til "nogenlunde", men ikke desto mindre var bedste placering nr. 47 (Tue Lassen delt med Rasmus Søes). Afstanden til vinderen Peter Øberg var 5.24 min, og den tid var der ikke nogen danskere der kunne have kommet i nærheden af i dag. De øvrige danskere blandt de 5 var Mikkel Lund (nr. 51), Christian Christensen (nr. 53) og Christian Nielsen (nr. 56).

I dameklassen var der håb om en topplacering til Signe Søes, efter den fornemme 5. plads på langdistancen, men Signe kom aldrig rigtig ind i det rette flow. Ret tidligt på banen kom der løbere op bagfra og den sidste del af banen løb Signe i selskab med Minna Kauppi, Anne Margrethe Hausken og Annika Billstam. Til slut endte Signe på en 21. plads – 4.20 min. efter vinderen Helena Jansson. Maja Alm løb et stabilt løb og hun fik en godkendt placering som nr. 35 – 2.29 min. efter Signe.

I morgen afsluttes NOC med sprinten. Om formiddagen løbes der kvalifikation for seniorerne mens juniorerne afgør deres mesterskab uden kvalifikation. Sidst på eftermiddagen løbes finalerne.

Fotos fra dagens konkurrence kan ses her: http://picasaweb.google.dk/tutzon/NOCMellem2009#

/Tutzon

http://online.jouniaaltonen.fi/tulokset/en/2009_nocm