Skip to main content

Tvillingerne Søes suveræne vindere af Jættemilen

| Administrator | Nyheder 2008

Langdistance klassikeren Jættemilen blev en flot sæsonafslutning

Finalen i Trimtex Cup & Landinspektør Junior Cup blev afviklet med både sol og regn i den smukke Grib Skov lidt nord for Hillerød. 700 konkurrenceløbere fik gode udfordringer på de krævende og meget lange orienteringsbaner. God speakning og publikumsvenlig banelægning gav stævnet et pænt løft – godt klaret af OK 73.

Som ventet var Signe Søes fra OK Pan Århus hurtigst hos damerne. Signe har været småsyg i ugen op til konkurrencen og var derfor rigtig glad for hendes løb i dag. ”Jeg har kunnet løbe til, selvom hovedet føltes lidt tungt ovenpå forkølelsen” sagde Signe efter løbet, hvor hun kunne konstatere, at endnu to vigtige sejre var i hus. Dagens sejr blev vundet med hele 10 minutter ned til nærmeste konkurrenter og den samlede førsteplads i Trimtex Cup, som også er den danske rangliste var allerede sikret før dagens konkurrence.

I Herreklassen var der mere spænding om udfaldet på den barske over 25 kilometer lange bane i den regnvåde skov. Rasmus Søes, Farum OK og Christian Christensen fra OK Pan Århus satte et hårdt tempo, så de øvrige eliteløbere en efter en måtte slippe førergruppen. Sidst på banen lavede Christian en fejl og Rasmus Søes fik et godt forspring, som han formåede at holde helt til mål. Dagens sejr gik til Søes mens Christensen tilfreds kunne konstatere, at han i år kan overvintre øverst på den danske rangliste og glæde sig over sejren i Trimtex Cup 2008.

Årets holdkonkurrence blev vundet at OK Øst Birkerøds damer mens Tisvilde hegn OK vandt årets titel hos herrerne.

Juniorpigerne viste stor kampgejst i denne sidste afdeling af Landinspektør Junior Cup. Der blev løbet rigtigt godt og fire piger kæmpede hele vejen om sejren i dagens Jættemil. Emma Klingenberg fra Faaborg OK var hurtigst foran Maja Alm, HTF Haderslev, Signe Klinting, FIF Hillerød og med Ida Bobach på en 4.plads bare 38 sekunder fra sejren. De piger er verdensklasse i deres aldersgruppe og det er en fornøjelse, at se hvor højt niveauet pt. er i den danske juniorelite. Samlet vinder af Landinspektør Junior Cup 2008 blev Maja Alm.

I herrejuniorklassen var det Rasmus over hele linjen. Rasmus Kragh, Skive AMOK snuppede en fortjent sejr foran gårsdagens sprinthelt Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK og med lokale Rasmus Folino Nielsen, FIF Hillerød på 3. pladsen. Ranglistevinder og samlet sejrherre i Landinspektør Junior Cup blev Rasmus Thrane Hansen fra Søllerød OK. Fornem weekend for Thrane med sejr over alle seniorerne i går og samlet vinder af den danske rangliste 2008 i dag.

Resultater:

Trimtex Cup ved Jættemilen:

Dame Elite\t\t16.100 meter\t30 poster

1. Signe Søes\t\t\tOK Pan Århus\t1:39:22
2. Tenna Nørgaard Landsperg\tTisvilde Hegn OK\t1:49:03
2. Line Søderlund\t\tFarum OK\t\t1:49:03

Herre Elite\t\t25.100 meter\t53 poster

1. Rasmus Søes\t\tFarum OK\t\t2:07:53
2. Christian Christensen\t\tOK Pan Århus\t2:10:39
3. Tue Lassen\t\tFaaborg OK\t\t2:16:53

Landinspektør Junior Cup ved Jættemilen:

Dame Junior Elite\t12.700 meter\t30 poster

1. Emma Klingenberg\t\tFaaborg OK\t\t1:22:18
2. Maja Alm\t\t\tHTF Haderslev\t1:22:22
3. Signe Klinting\t\tFIF Hillerød\t\t1:22:40

Herre Junior Elite\t21.600 meter 49 poster

1. Rasmus Kiilerich Kragh\t\tSkive AMOK\t1:58:58
2. Rasmus Thrane Hansen\t\tSøllerød OK\t\t1:59:36
3. Rasmus Folino Nielsen\t\tFIF Hillerød\t\t2:09:05

Link til stævnets hjemmeside med alle resultater herunder.\t\t\t\t\t\thttp://www.orientering.dk/ok-73/loeb/jm2008/index.htm