Skip to main content

Suverænt EM-stafetguld til Danmark

| Administrator | Nyheder 2008

Fantastisk dansk afslutning på EM-ugen i Moutainbike Orientering

EM i mountainbike-orientering sluttede i dag med en dansk guldmedalje til stafetholdet. Dermed nåede Danmark op på i alt 3 guldmedaljer og understregede sin position som verdens bedste mountainbike-orienteringsnation.

Holdet bestod af Allan Jensen på 1. tur, Erik Skovgård Knudsen på 2. tur og med den nu 3-dobbelte europamester Lasse Brun Pedersen som afslutter.

Allan Jensen indledte med en godkendt præstation. Han var hele tiden med fremme i feltet, men mistede lidt kontakt til forreste på slutningen af banen. Han kunne sende Erik Skovgård Knudsen i skoven som nr. 5, 1,10 minut efter det førende schweiziske hold. Erik Skovgård Knudsen kørte sig langsomt op, og midtvejs på sin bane var han nået op på 2. pladsen, 45 sek. efter det stærke russiske hold. Men han fortsatte med at avancere, og da russiske Ruslan Gritsan samtidig fik problemer, kunne Erik Skovgård Knudsen sende Lasse Brun Pedersen ud på den afsluttende tur som det førende hold med et forspring på 35 sekunder til de nærmeste forfølgere.

Og herefter var der aldrig tvivl om den danske sejr. Lasse Brun Pedersen kørte suverænt, og da han midtvejs på banen kom forbi målområdet var det med et forspring på hele 3 minutter. Herefter blev der fokuseret på at køre sikkert, og det endte med en suveræn sejr med 1½ minut ned til sølvvinderne fra Schweiz skarpt forfulgt af Tjekkiet.

Danmark lukker hermed den internationale mountainbike-orienteringssæson på fornemste vis. For blot 3 uger siden vandt Danmark VM-stafet, og det er værd at bemærke, at der er til EM er skiftet ud på 2 af 3 pladser på holdet. Kun Lasse Brun Pedersen var med begge gange. At Allan Jensen og Erik Skovgård Knudsen på denne overbevisende måde har overtaget pladserne vidner om en fantastisk bredde i den danske landsholdstrup.

Samtidig kan truppens helt store profil, Lasse Brun Pedersen, se tilbage på en sæson med 2 VM guldmedaljer og 3 EM guldmedaljer - en hel uhørt fornem præstation.

Link til resultater på EM hjemmesiden herunder

http://www.mtb.lt/index.php/pageid/247