Skip to main content

Fantastisk afslutning på junior VM

| Administrator | Nyheder 2008

Sølvmedalje til de seje danske piger

De danske juniorpiger afsluttede i dag VM i Göteborg med en fantastisk sølvmedalje. Disse mesterskaber bekræfter at talentarbejdet i dansk orientering er Verdensklasse – vi er næstbedste nation i medaljestatistikken efter værterne fra Sverige. Aldrig har et dansk landshold taget så mange medaljer ved et VM!

Ida Bobach, Silkeborg OK lagde fornemt ud med et sikkert løb. Ida sendte stortalentet Signe Klinting fra FIF Hillerød ud som nr. 9 på anden tur i denne spændende stafet. Signe Klinting løb et fantomløb og hentede alle konkurrenterne og løb fra dem! I mål var Signe 20 sekunder foran den nærmeste konkurrent, svenske Lina Strand – hvilken drømmetur for Signe! ”Jeg hentede den ene efter den anden – de løb for langsomt – så jeg løb bare direkte forbi” jublede Signe efter at være kommet først i mål.

Maja Alm, HTF Haderslev, gik således ud på sidste tur sammen med den svenske stjerneløber Jenny Lönnkvist – så der var lagt op til et stort slag mellem de to stærke piger. Ved første radio havde Jenny overhalet Maja, men bare kort før mål var de sammen igen – spændingen var på kogepunktet – hvem skulle være stærkest på de sidste kilometer. ”Vi løb og skiftedes til føringen, men til sidst kunne jeg ikke følge hende mere – hun løb simpelthen fra mig” sagde Maja Alm i mål. Sølvmedaljen var dermed det maksimale pigerne kunne vinde i dag – dejligt at Maja i dag fik lavet et superløb.

Hos herrerne blev der også leveret en flot stafet. Rasmus Kiilerich Kragh fra Skive AMOK løb holdet fra en 18.plads til en 11.plads på andenturen. Derefter leverede Søren Bobach, Silkeborg OK endnu et stort løb på sidsteturen. Søren gik ud på sidsteturen på en 11.plads og lagde sig derefter i overhalingsbanen. I mål sikrede han Danmark en plads på podiet – Danmark endte på en flot 6.plads

Resultaterne blev:


Damer:\t

1.\t139:52\tSverige, Beata Falk, Lina Strand, Jenny Lönkvist\t
2. \t141:12\tDanmark, Ida Bobach, Signe Klinting, Maja Alm
3.\t148:20\tNorge, Silje E. Jahren, Ida M. N. Bjørgul, Siri Ulvestad


Herrer:\t
\t
1.\t158:36\tSverige, Erik Liljekvist, Olle Bostrøm, Johan Runesson
2.\t163:41\tRusland, Artur Karimbaev, Denis Danchenkov, Viacheslav Kruglov
3.\t163:58\tNorge, Ulf F. Indgaard, Bjørn D. Ekeberg, Erik Sagvolden
6.\t170:33\tDanmark, Rasmus T. Hansen, Rasmus K. Kragh, Søren Bobach

Kun det først placerede hold fra hver nation tæller i den officielle resultatliste.

Link til resultater, kort med vejvalg og meget andet interessant fra mesterskaberne

http://www.gmok.nu/jwoc2008/index.php