Skip to main content

Allan Mogensen vandt Veteran VM

| Administrator | Nyheder 2008

Og Egon Neregaard vandt bronze

15 år efter senior-VM triumfen i USA slog Allan Mogensen til igen. Denne gang på sprintdistancen i H 40 ved World Masters Orienteering Championships – verdensmesterskaberne for orienteringsløbere over 35 år, der i disse dage har samlet 3.500 orienteringsløbere fra 29 nationer ved Marinha Grande nær Portugals atlanterhavskyst. Det er første gang nogen sinde en dansker har vundet guld ved veteranernes VM.
Efter en andenplads i kvalifikationen, hvor han havde tid til at fare vild i en parkeringskælder undervejs, satte Allan Mogensen grundigt tingene på plads ved dagens finale på sprintdistancen. Det var en teknisk krævende sprintbane, der både indeholdt orientering i snævre gyder og vanskelig orientering i skovene omkring badebyen Praia da Vieira. Sejren blev på over et minut til Alberto Minguez på andenpladsen.
I H 70 blev det til en flot bronzemedalje til Egon Neregaard fra Tisvilde Hegn OK. Egon var længe spændt på om placeringen holdt, da det var blevet til et par mindre bom undervejs. Leif E. Larsen lå også til medalje, da han blot 100 meter før mål var sammen med vinderen i hans klasse, H 55, Sigurd Dæhli, men en ærgerlig fejl kostede topplaceringen.
World Masters Orienteering Championships holder hviledag tirsdag, har kvalifikation til lang distance onsdag og torsdag og der løbes finale på lang distance på lørdag den 5. juli.

http://www.wmoc2008.fpo.pt