Skip to main content

Kong Simon gav kr. 90.000

| Administrator | Nyheder 2008

Tilvide Hegn OK søgte og fik støtte fra Simon Spies Fonden.

Det hedder på deres hjemmeside at:

Eventyrligt eventyr!
Der var engang et lille land højt mod nord. Det hed Danmark. I Danmark var der en konge, der hed Simon. Kong Simon var en stor og mægtig mand og han ønskede altid det bedste for sit folk. Allerhelst ville han lade solen skinne på alle i Danmark hele året, men da landet lå så højt mod nord, kom der ofte iskolde vintre. Simon fandt derfor på, at han ville lade sit folk rejse ud til andre lande, hvor solen så kunne skinne på folk, så de blev glade og gerne ville arbejde i Danmark.

I det lille land var der en masse ivrige folk, som gerne ville røre sig og få motion. Disse folk ville kong Simon også gerne hjælpe, så han lod oprette en fond, som kunne yde bistand til disse ivrige folk. Fonden støttede hvert år almennyttige, lægevidenskabelige og velgørende formål. Da kong Simon døde, blev der overført kr. 100 millioner til kong Simons Fond og forrentningen heraf, gør det hvert år muligt at føre kong Simons filosofi og omtanke for medmennesker videre.

Et år havde fonden 25 års jubilæum og derfor var der sat en annonce i et medlemsblad for idrætsfolkene. Denne annonce blev set af mange og heri stod der, at kong Simons Fond ville uddele 1 million kroner i anledning af 25 års jubilæet.

Annoncen blev også set af en formand og hans frue i den lille klub, som hedder Tisvilde Hegn OK. I denne klub elsker alle medlemmerne at løbe rundt i alle mulige skove og finde alle mulige – og umulige – poster. Formanden og hans frue tænkte, at hvis nu man søgte, kunne det jo være man fik del i uddelingen. Som tænkt – så gjort. Formanden og hans frue sad mange dage og mange nætter og formulerede den mest optimale ansøgning og til sidst var den så god, at de sendte den ind. Så skulle de bare vente. De ventede og ventede og ventede. Og så pludselig en dag kom postbudet med et brev. Formanden tænkte, at det nok bare var et almindeligt kedeligt brev, men pludselig lød der et YES, så hans frue, de 3 børn og katten blev helt forskrækkede!

Brevet var en information om, at kong Simons Fond havde besluttet at give den lille klub, Tisvilde Hegn OK, en lille økonomisk håndsrækning.

Men desværre måtte formanden, hans frue, de 3 børn og katten ikke fortælle det til nogen, for det skulle nemlig offentliggøres i Tivoli mandag den 28. april. Så hele den lille familie måtte holde tand for tunge i hele 14 dage!

Men endelig oprandt den solbeskinnede dag, hvor formanden og hans frue måtte fortælle resten af klubben, at der var bevilget halvfems tusinde kroner til klubben fra kong Simon Spies Fonden.

Hurra – hurra – hurra. Og fra denne dag skinnede solen altid på den lille klub i det lille land.


Læs selv det gode brev via link.

Tillykke herfra - Godt gået... En god historie der bør give andre blod på tanden. Vi har en god sag og et godt omdømme. Brug det !


http://www.orienteering.dk/thok/Simon_Spies.htm