Skip to main content

Orienteringseliten mødes i Risskov

| Administrator | Nyheder 2008

DM i sprint afgøres i hospitalspark 6. april i Århus

Pressemeddelse fra Århus 1900:


Orienteringsløberne rykker for en dag ud af skoven og indtager i stedet parken omkring det psykiatriske hospital i Risskov.
Her mødes Danmarks hurtigste orienteringsløbere søndag den 6. april i kampen om danmarksmesterskaberne i O-sprint.


Den smukke park omkring Århus Universitetshospital i Risskov er rammen for de intense konkurrencer, hvor de helt små marginaler er afgørende, og hvor overblik, lynhurtige beslutninger og de rigtige vejvalg på den korte og kringlede rute med mange poster er altafgørende.


Omkring 400 løbere fra hele landet har meldt deres ankomst, blandt andre VM-broncevinder Claus Bloch fra Århusklubben OK Pan, der sammen med klubkammeraterne Rene Rokkjær og Christian Christensen er blandt favoritterne. Men konkurrencen er hård, og mange løbere kan blande sig i topstriden, ikke mindst den internationale sprintspecialist Mikkel Lund, Fåborg, der til daglig er bosat i Norge, samt Rasmus Søes, Farum, Thomas Jensen og Michael Sørensen, Tisvilde, og en række unge talenter, der for nylig er rykket op i seniorklassen.
Hos kvinderne er de to unge, Line Søderlund, Farum og Ane Linde fra OK Pan blandt favoritterne sammen med veteranen Dorthe Dahl fra FIF Hillerød, men også her er konkurrencen meget åben.
Stævnet giver også mulighed for at se en række lovende juniorløbere, som allerede har gjort sig bemærket internationalt, heriblandt Signe Klinting, FIF Hillerød og Ida Bobach Silkeborg og de topseedede juniorherrer Rasmus Kragh, Skive, Rasmus Folino, FIF Hillerød og Rasmus Thrane Hansen, Søllerød.


Foruden eliteklasserne kæmpes der også om DM-medaljer for veteraner og ungdom.


Alle baner er på blot 2-3 km og har mellem 10 og 20 poster, hvilket giver nogle intense og meget spændende konkurrencer, hvor publikum har mulighed for at følge løberne på tætteste hold.


Det er Århus 1900’s orienteringsafdeling, der står bag stævnet, og klubbens korttegnere og banelæggere har i de forløbne måneder brugt hundredvis af timer på at kortlægge området omkring hospitalet for at tegne et præcist kort, hvor alle markante terrængenstande og parkskuplturer er med.


Efter DM-konkurrencerne er der åbne baner, hvor alle interesserede blandt publikum har mulighed for at prøve et orienteringsløb.
Stævnet finder sted søndag den 6. april fra kl. 11-15. Eliteløberne starter først, og de sidste af dem er i mål kl. 12.00-12.15.


Der er skiltning til stævnepladsen fra rundkørslen ved Asylvej/Skovagervej i Risskov.

Link til løbets hjemmeside herunder

http://www.aarhus1900.dk/orientering/loeb/dmsprint/