Skip to main content

Tabte vejret ?

| Administrator | Nyheder 2008

Fanø er noget særligt. Det mærkede mere end 1.800 deltagere og knap 100 medhjælpere i Påsken.

Lad os starte med terrænet.

Her tæt på de store kræfter i Vesterhavet åbner sig en flot klithede med åbne vider og stor himmel. Her skifter vejret på minutter. Fra skarp sol til grå himmel, der afgrænses af grågult med brune og mørkegrønne farver i bunden fra den spredte bevoksning. Og på sekunder er du inde i det tætte og lune lave krat.

Vandet er noget for sig.

Lang imod vest bruser Vesterhavet, Det sker trygt på afstand bag den hvide strand. Men det er ikke har udfordringen ligger. Den ligger i lavningerne, grøfterne og moserne, der på denne årstid svulmer af vand. Iskoldt men ofte passabelt fordi der er hårdt sand nedenunder. Men hvor dybt er der?

Og vandet ovenfra skal også lige med. Fra støvregn over tunge dråber til snefnug. Det kommer ikke bare oven ned – men ofte vandret og med vindens hastighed.

For vinden var der også.

Både fra vest og øst. Fra brise til stiv kuling med vindstød af stormstyrke.

Påskeløbene på Fanø - Påsken 2008 - blev en kulinarisk nydelse for enhver orienteringsløbere med godt humør og ordentligt påklædning. Sjældent har så mange lunger fået udskiftet så meget smågrumset indestængt iltfattigt vinterluft – med så meget frisk luft på en gang.

Og den fortærskede sætning om at der ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning – fik en lillebror. Nu hedder det: Der findes ikke dårligt vejr – Kun dårlige teltpløkke :-)

Og huskede jeg et fortælle –

At Fanø faktisk var et af de steder i Danmark, der fik det bedste vejr i Påsken 2006. Et vejr der var langt bedre end vejrudsigten havde forudsagt.

Og at mange deltagerne skulle hjem for at skovle sne, mens arrangørerne fra OK Esbjerg fortjent kunne pakkede sammen i høj sol, lidt kølig vind men - vigtigst af alt - i tørvejr.

Læs mere på stævnets hjemmeside

http://www.orientering.dk/esbjerg/2008/paaske/