Skip to main content

Ny formand

| Administrator | Nyheder 2008

Helge Søgaard er ny formand for Dansk Orienterings-Forbund

Denne pressemeddelelse er dags dato sendt til sportsredaktioner og nyhedsbureauer. De skal da også vide det :-)

(til redaktionen)

Ny formandHelge Søgaard er ny formand for Dansk Orienterings-Forbund
På weekendens repræsentantskabsmøde i Vejle blev Helge Søgaard, Aalborg valgt til ny formand for de godt 6.500 orienteringsløbere i Danmark, der er organiseret i ca. 90 klubber under Dansk Orienterings-Forbund.

Helge Søgaard afløser Ole Husen, Rungsted på formandsposten. Formandsskiftet har været nøje planlagt og fik enstemmig opbakning fra de fremmødte klubrepræsentanter.

Ole Husen fortsætter i det idrætspolitiske arbejde på internationalt plan. Det sker som formand for det internationale forbunds Mountainbike Commission. Dermed videreføres den internationale satsning, som Dansk Orienterings-Forbund i tæt samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund indledte lige efter det succesrige VM i orientering i 2006.

Det var en begivenhed der blev afviklet sommeren 2006 under stor mediedækning fra hele verden og med Århus som værtsby. Det var her Danmark fik en VM medalje ved Claus Bloch, der blev overrakt af mesterskabernes protektor, HKH Kronprinsen.

Fokus på klubbernes breddearbejde
Helge Søgaard proklamerede i sin tiltrædelsestale et skifte i forbundets fokusering.

Forbundet har på nuværende tidspunkt en elitesatsning i samarbejde med Team Danmark på højeste niveau. Den er veletableret og godt forankret i forbundets arbejde, så der er nu også skabt plads til at gøre noget mere for motionisterne og klubbernes breddearbejde.

Den professionalisering, der allerede er sket på eliteområdet skal videreføres og fremover udbredes til også at omfatte breddeområdet. En professionalisering der har placeret dansk orientering, som eneste idrætsgren udenfor det olympiske program der har opnået støtte som topsatsning hos Team Danmark.

”Vi har under den netop afsluttede breddekampagne høstet værdifulde erfaringer om rekruttering og er gået frem i medlemstal. Nu skal det blive hverdag igen, men med fortsat fokus på klubbernes kerneaktiviteter og en udbygning af klubbernes aktiviteter herudfra. Vi vil gerne være flere medlemmer, men også gerne gøre vores medlemmer mere aktive og endelig vil gerne kunne tilbyde flere stævner, der afvikles tæt på stedet hvor folk bor og arbejder.”

”Orientering er langt mere end at finde vej i et ukendt, uvejsomt og afsides liggende terræn. Vi taler derfor ikke længere om orienteringsløb, men siger blot, - Orientering, - for det er slet ikke noget krav, at man som motionist løber.” fortæller Helge Søgaard og fortsætter:

”Det er kunsten at finde vej efter et kort der tæller. Og det kan du ofte have stor fornøjelse af også inde i byen eller helt i de bynære naturområder. Her er fordelen, at trygheden er meget større. For mig er tilgængeligheden til vores sunde motionstilbud utrolig vigtig” - slutter den nyvalgte formand.

Aktiv turistdirektør
Det er en aktiv person med stor erfaring, der tager over i Dansk Orienterings-Forbund.

I det daglige er Helge Søgaard direktør for Visit Aalborg, der med 25 ansatte står for markedsføring af oplevelser i den Nordjyske hovedstad og egnens naturområder.

Han kender orienteringsidrætten indefra. Han har været aktiv orienteringsløber de sidste 37 år og har beklædt stort set alle tillidsposter, der kan tænkes i en klub, herunder været stævneleder for flere store arrangementer.

Som næstformand i Dansk Orienterings-Forbunds hovedbestyrelse med ansvar for økonomi og ansatte, har han spillet en vigtig rolle i den omfattende omstrukturering og professionalisering som forbundet har gennemlevet de seneste 5-6 år.

Endelig bringer Helge Søgaard international erfaring med sig. Som delegeret for Dansk Orienterings-Forbund har han gennem flere år været deltager i de internationale forsamlinger, ligesom han som uddannet IOF Senior Advisor på højeste niveau har løst opgaver som det internationale forbunds kontrollant på store internationale mesterskaber.


FAKTABOKS


Helge Søgaard, er 52 år og bor i Skørping.
Han er medlem af såvel Mariager Fjord OK som Rold Skov OK.
Aktiv med mere end 50 starter om året i ind- og udland.
Næstformand i Dansk Orienterings-Forbunds hovedbestyrelse i 6 år.
Er direktør for turistorganisationen, VisitAalborg, og chef for 25 ansatte.
Gift med Elizabeth Borchorst, der også er aktiv i orienteringsidrætten.
Billedet
som vist øverst er vedhæftet i større opløsning
Benyttes frit med henvisning til: © do-f-oto

Kontakt
Formand, Helge Søgaard, +45 4061 5761, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Generalsekretær, Preben Schmidt, +45 4196 9370, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.do-f.dk/nyheder/news.cgi?id=3559