Skip to main content

Årets første DM i hus

| Administrator | Nyheder 2008

Der skulle kun gå knap 6 uger af 2008, før vi fik det første Danmarksmesterskab i hus.

Danmarks Idræts-Forbund har nu godkendt et individuelt DM i MTB-O for såvel herrer og damer.

”Det er utroligt positivt, at vi nu har fået det mesterskab helt på plads. Fra 2008 bliver det således både vores stærke herrer og damer, der skal dyste om de ægte DIF DM medalje.

Sidste år kom godkendelsen af herrernes mesterskab, idet forbundsmesterskabet blev konverteret til et dansk mesterskab. Og med den store fremgang, der har været på damesiden de sidste år, er dameklassen nu også kommet med.” fortæller Johan Holkmann Jacobsen, fra MTB-O projektgruppen til Hjemmesiden.

Han fortsætter
”Antallet af både MTB-O arrangementer og deltagere stiger støt. Og vi fornemmer klart at der er fremdrift i disciplinen. Det er derfor en stor opmunding at DIF giver os det blå stempel.”

”Ser vi længere fremad er det næste trin i udviklingen af MTB-O landsholdet, at vi får en tilsvarende anerkendelse fra Team Danmark. Vi har resultaterne til det, med en meget flot høst af medajler i 2007 og en udvikling i international MTB-O, som gør disciplinen stadig mere udbredt.

Vi er gået i gang med at foretage en ”disciplinanalyse”, som Team Danmark kræver før, der kan blive tale om støtte herfra. Men det er bare det første step i en længere proces.

Hertil kommer at der allerede nu er truffet beslutning om at MTB-O landsholdsarbejdet skal flyttes fra projektgruppen til eliteudvalget. Det vil sikre en optimal kontakt til Team Danmark i den forestående proces og gøre det muligt at trække på den faglige ekspertise som eliteudvalget har opsamlet gennem mange års samarbejde med Team Danmark” slutter en glad Johan.

Læs mere om MTB-O på projektgruppens hjemmeside.

Vi har nu følgende mesterskaber, som er godkendt af Danmarks Idræts-Forbund og dermed officielle danske mesterskaber:

Individuelt, herrer og damer:

DM Sprint
DM Mellem
DM Lang
DM Ultralang
DM Nat
DM MTB-O

Hold, herrer og damer:

DM Stafet

Hold, mix.

DM Hold

Der er DIF's mesterskabsmedaljer til vinderne og DOF medaljer til øvrige klasser og pladser.

http://mtb-o.do-f.dk/