Skip to main content

Møde om skovadgang

| Administrator | Nyheder 2008

Det er måske det vigtigste møde i mange år – og kun få har lyst at deltage. Vi forstår det ikke.

Det årlige møde om vores adgang til skovene indeholder i år et meget spændende indlæg med den nyeste viden på området. Forstkandidat og skovejer Torben Lynge Madsen, Vrads har med stor offentlig støtte gennem de seneste år forsket i for skellige aktiviteters påvirkning af vildtet. Det er sket med nyeste teknologi i form af GPS registreringer af vildtets bevægelser.

Horsens Orienteringsklub været inddraget i projektet, for at lave målinger på den måde vores løb og stævner indvirker.

”Der er tale om en meget stor og grundig undersøgelse, som uden tvivl vil være en vigtig del af den dialog vi har med skovejerne – mange år frem. Derfor må vi vise den interesse og være med til at komme med vores spørgsmål og synspunkter, inden konklusionerne drages” Fortæller Lars Olsen, formand for Planudvalget til hjemmesiden, og fortsætter.

”Det er nu vi har chancen for at spørge ind, og bidrage med synspunkter. –

”Det gælder i øvrigt også det andet vigtige punkt på årets møde, der handler om Natura 2000. Her er det vores konsulent i Danmarks Idræts-Forbund, Dorthe O. Andersen, der kommer og fortæller om de mere end 1.000 sider basisanalyse, som hun har været i gennem for at hjælpe os med at udpege de steder i landet, hvor vi direkte er beskrevet som en trussel imod naturen, og hvor vi løber risikoen for et direkte forbud, hvis ikke vi er oppe på tæerne i tide.”

Ingen kan i dag sige, hvor vi ender, men hun har nogle gode ideer til hvordan vi lokalt kan gøre ikke bare en indsats, men og så den rigtige indsats.

Kom nu – Det er nu fremtiden omkring adgang er i spil på en spændende – og måske lidt farlig måde…

Tilmeldingsfristen er forlænget til torsdag den 10. januar 2008 – Send blot en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se indbydelsen via link

http://plan.do-f.dk/log/subpages/2008_indbydelse_Skov.pdf