Skip to main content

Ny viden om ….

| Administrator | Nyheder 2007

Er det sandt at jeg er skadelig for naturen?

Er det sandt at jeg er skadelig for naturen?

Vi møder det ofte som en fordom. Idræt er sundt for mennesker med skadelig for naturen.

Jeg forstår det ikke altid helt. Mine erfaringer bekræfter ikke fordommen. Jeg har været en del af naturen i mere end 50 år. Lige siden jeg var dreng. Jeg har løbet, gået, kravlet og cyklet i skoven på alle årstider og i et utal af forskellige steder.

Og jeg har oplevet de skønneste ting på tæt hold, fordi jeg altid kom i moderat tempo, og var en del af den natur jeg elsker så højt. Lydene, duftet og livet omkring mig, har bekræftet mig i at jeg var på hjemmebane.

Det er derfor lidt underligt at blive beskyldt for at være skadelig.

Jeg tror på at naturen i Danmark grundlæggende er robust. Og at det er fødegrundlagt mere end noget andet, afgør en bestands størrelse. Jeg har også fuld respekt for de mennesker der har et andet syn på naturen. Andre der opsøger naturen for at drive jagt, eller som blot nyder synet af livet med dyr og fugle.

Jeg er også overbevist om, at vi ikke skal komme der samtidig. Så ødelægger vi det for hinanden.

Derfor skal vi have mere viden. Om hinanden og naturen. Det er vejen frem. Så kan vi lettere lave det, man med et flot ord kalder: ”intelligent planlægning”.

Det er derfor en meget stor fornøjelse, at vi på næste års møde for klubbernes skovkontakter i Odense kan møde skovejer, Torben Lynge Madsen.

Han er vores gæst og som vil som sådan fortælle om den verserende og meget spændende ”Vildtundersøgelse via GPS” –

Det bliver utroligt spændende at høre, om der er ny viden fra forskningen. Og om jeg virkelig stadig skal opfattes som skadelig? – eller er virkeligheden tættere på det jeg selv oplever som min virkelighed.

Se indbydelsen via link.

http://plan.do-f.dk/log/subpages/2008_indbydelse_Skov.pdf