Skip to main content

DIF nål til Flemming

| Administrator | Nyheder 2007

Det er mange år siden at Flemming Nørgaard

Det er mange år siden at Flemming Nørgaard lagde grunden til denne æresbevisning.

Dansk Orientering har med tidligere formand, Torkil Laursen, skabt historie, der rækker langt ud over dagen og vejen for DOF.

90 årige, Torkil, der blev et fuldgyldigt medlem af DIF øverste bestyrelse gennem mange år er et symbol på de små idrætters magt til at vise flaget, i det store DIF.

Nu viser DIF sit sande ansigt og lader Torkil Laursen, ved DM lang på Møns Klint uddele DIF’s æresnål til Flemming Nørgaard for hans unikke betydning for ikke bare WOC 2006, men især hans betydning for fundamentet for korttegningen i forbundet.

Flemming skabte sammen med hans nu afdøde bror Leif Nørgarrd den 1. kortrevolution i forbundet.

Men Flemming er ikke langt fra at skabe den anden revolution, hvor GPS, Ortofoto og laserskannede kurver er tæt på at give klubberne helt nye kort uden det store markarbejde.

Flemming er unik – og derfor får han DIF’s æresnål, - ikke mindst på grund af hans utrættelige arbejde for orientering og dansk Idræt.

Tak til Torkil Laursen for hans indstilling af Flemming og til DIF’s bestyrelse for deres klare svar. Flemming vandt ikke guld til Danmark, men vandt stor respekt og ære ikke alene for WOC 2006, men især for hans liv for dansk orientering og for dansk idræt.

Herfra tillykke til både Torkil og og ikke mindst Flemming.

FAKTA – Torkil udddeler DIFs æresnål til Flemming Nørgard – Søndag ved DM Lang.