Skip to main content

Skattelettelse

| Administrator | Nyheder 2007

Det er allerede fra 1. september 2007 de nye regler træder i kraft

Fra DIF har vi sakset -

Skatterådet har i dag vedtaget at forhøje satserne for skattefri godtgørelse til foreningsfrivillige. Satserne træder i kraft allerede den 1. september 2007. De nye satser følger DIF's ønsker og giver et stort løft til idrættens frivillige.

Udbetaling af skattefri godtgørelse er for de frivillige, der ikke modtager løn for deres arbejde i foreningen. De ulønnede trænere og ledere kan således på en række områder - og uden at vise bilag - få kompensation for deres udgifter til telefon, internet, administration (fx kontorartikler, porto, møder), indkøb/vask af sportstøj m.m.

De nye satser svarer til de forslag, som DIF afleverede til SKAT i maj 2007.

De nye satser er:
Fortæring: 60 kr. (nuværende: 50 kr.)
Telefon- og internet: 2.000 kr. (nuværende: 1.200 kr.)
Administration: 1.200 kr. (nuværende: 800 kr.)
Beklædning: 1.650 kr. (nuværende: 1.500 kr.)
Idrætsdommere: 200 kr. pr. kamp, max 400 kr. pr. dag (nuværende: 150 kr. pr. kamp, max 300 kr. pr. dag)

Kun inden for beklædning adskiller satsen sig en smule fra DIF's indstilling.

"De nye satser er gode nyheder til alle de frivillige ildsjæle i idrætsforeningerne. De frivillige skal vi værne om, og det er samfundet med til, når de frivillige på en let og smidig måde kan få dækket deres udgifter. I DIF er vi meget tilfredse med at satserne nu bliver forhøjet, da de følger DIF's ønsker," siger DIF's formand Niels Nygaard.

Ud over at det nu bliver lettere for de frivillige, er forhøjelsen af de skattefrie godtgørelser også en administrativ lettelse for foreningen. Eksempelvis betyder de nye satser, at der ikke kræves bilagsdokumentation for at udbetale 2.000 kr. til den frivilliges telefon- og internetudgifter mod de nuværende 1.200 kr.

DIF udgiver i begyndelsen af september en ny folder med satserne, som kan hentes og bestilles på www.dif.dk

Yderligere oplysninger:
Willy Rasmussen, konsulent i DIF, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 43 26 20 36.