Skip to main content

Ny god VM dag

| Administrator | Nyheder 2007

Signe Søes 3´er i sit kvalifikationsheat.

I dag blev langdistancekvalifikationen til VM i orienteringsløb afviklet, og igen med en god dansk indsats. En indsats der bekræfter billedet af at det ved dette VM er dameløberne der har det sidste ekstra gear.

Dagens danske præstation stod Signe Søes for, da hun med et godt og kontrolleret løb, hvor der findes plads til forbedring blev 3´er i sit kvalifikationsheat, men slog flere af forhånds favoriterne. Anne Konring Olesen der blev 3´er i går, fik også en god placering som 8´er i dag, men løbet var mere ustabilt med flere små bom.

Hos herrerne havde VM debutanten Rasmus Djurhuus hårde odds som først startende og i det på papiret hårdeste kvalifikationsheat, og han fandt aldrig flydet på den hårde bane. Da Rasmus Søes kom i mål var det på en 3 plads, og det så ud som en sikker kvalifikation, men en del af de efterfølgende fik samarbejdet sig til gode tider, men til sidst tog han 15 og sidste finale plads i det der viste sig at være det hårdeste heat. Rene Rokkjær løb et stabilt løb og tog sig sikkert til finalen, men også han mente, at der var god plads til forbedring.

Dagen i dag bød ligesom sprintkvalifikationen i går ikke på nogle større overraskelser, bemærkelsesværdigt er det dog at Schweiz fik 4 heatsejre.

Finalen på langdistance løbes på torsdag.

Landstræner Jakob Ødum udtaler om VM hidtil: 8 af 9 til finalerne på 2 dage er ok, vi har fået gode bekræftelser på at pigerne som vi troede meget på er vores stærkeste kort.

Resultater:
Damer heat B
1. Lea Müller, Sui\t46.36
3. Signe Søes, Den\t48.37

Damer heat C
1. Anne M. Hausken,Nor\t47.52
8. Anne Konring Olesen\t56.16

Herrer heat A
1. Mark Lauenstein, Sui\t57.40
23 Rasmus Djurhuus\t77.23

Herrer heat B
1. Matthias Merz, Sui\t54.36
15 Rasmus Søes\t62.00

Herrer heat C
1. Philippe Adamski\t57.28
9. Rene Rokkjær\t63.10

VM fortsætter i morgen med kvalifikation på mellemdistancen.

http://www.woc2007.org.ua/