Skip to main content

JWOC 2007, stafet

| Administrator | Nyheder 2007

Sidste rapport fra vores udsendte!

Mesterskabernes sidste disciplin – også i dag med store forventninger til de danske løbere.
Med to stævnepladspassager var der mulighed for hele tiden at følge med i stillingen. Drengene startede først, efter et kvarter blev pigerne sendt i skoven, og umiddelbart derefter kom de første drengeløbere forbi målpladsen. Vi spejdede spændt efter de danske farver – måtte desværre vente så længe på 1. holdet, at Rico kom først. Ups, hvor vi havde ondt af Anders, der lå længere nede i feltet og kæmpede bravt.
Da pigerne passerede, var der dansk i front, idet Ida, på andetholdet, passerede i fin stil.
Som ofte set før lykkedes det bedst for førstetursløberen på andetholdet at lave et godt resultat.
De endelige resultater var på det jævne – først på tredje tur lykkedes det begge førstehold at overhale andetholdet..

Maja løb en fantastisk sidstetur og hentede ca to minutter ind på de førende – det var sejt.
Både Søren og Christian kom rundt i tider, der kun var to minutter langsommere end de bedste – hvilket også må siges at være flot.

Der var en del stigning på dagen baner, hvoraf de første 50 meter blev overvundet umiddelbart efter start, så pulsen kom helt i top med det samme.

Pigernes guld og sølv medaljer blev fordelt efter spurtopgør, hvor det lykkedes Norge at presse sig først over målstregen – hvilket var imponerende, idet den norske pige klippede sidste posten sidst, snublede og var ved at falde i opløbet – alligevel havde hun kræfter nok til at komme igen og nå først over mållinien.

Mesterskaberne afsluttes i aften med ceremoni, banket og efterfølgende disco. De danske løbere er allerede nu feststemte – seriøsiteten og nerverne er smidt overbord – nu skal der festes igennem. Vi under dem en god fest, hvor der er mulighed for at skabe kontakter med unge fra andre lande og verdensdele.

Tak til australierne for et godt arrangement – spændende terræner, gode baner, fine rammer, ja alt er gået efter bogen.

http://jwoc2007.orienteering.asn.au/Results/