Skip to main content

Et blødt udlæg men med krummer i

| Administrator | Nyheder 2007

Sådan sammenfatter landstræner Jakob Ødum den danske indsats ved dagens world cup sprint i finske Lapua.

Han fortsætter:
"En af grundideerne med den world cup form hvor de stærkeste nationer har mulighed for at stille med indtil 10 løbere er at få stærkere felter og hårdere konkurrencer og dette er til fulde blevet opfyldt" Fx havde Schweiz og Sverige begge 10 damer med i finalerne. Det betyder også at det er hårdere at tage sig til finale, hos herrerne var der 1.03-1.05 der skilte nr. 1 med nr. 18 og første udenfor finalen i de 3 heats".

Dagens bedste dansker blev Anne Konring Olesen der blev nr. 23. Anne fortæller om sit løb at hun er lidt mellemfornøjet, laver for mange fejl og har ikke helt tempoet, men hun er glad for at være kommet igang og fremforalt for at hun har kommet sig over sin fodskade og har kunnet træner godt den seneste tid.

Anne er 1.51 efter vinderen Simone Niggli, der vandt kun 3 sek foran Helena Jansson der igen viste at hun er gået meget frem det seneste år. Heli Jukola blev 3´er og Signe Søes 31'er.

Hos herrerne var Christian Nielsen længe med helt fremme, men et bom på næstsidste posten gjorde at han fik tage sig til takke med en 26 plads. Dagens vinder blev Thierry Gueorgiou der afgjorde mod de nærmeste konkurrenter gennem suveræntvat finde dette stræk. 2´er blev Mats Haldin, Emil Wingstedt 3´er, Rasmus Søes 31 og Claus Bloch blev 44.

Christian sagde bagefter: På formiddagens kvalifikation følte jeg mig rigtig tung i benene, hvorimod det i finalen føltes meget bedre, god kontrol i orienteringen og fart i benene. Om bommet på næstsidsten sagde han: "god fart på skrænten, får Sidste Sikre Udgangspunkt, men får så øje på dameposten, løber hen til den passerer derfefter den jeg skal ha tæt på uden at se den og så løber tiden stærkt". og han fortsætter: Var selvfølgelig sur og ærgerlig efter målgang, men nu bagefter er jeg glad for at få en bekræftigelse på at al den alternative træning efter min operation giver resultat, og jeg er sulten efter at løbe o-løb".

Landstræneren er glad for at Claus Bloch og Christian Nielsen er ovenpå igen efter deres skader, stræktiderne viser at de er på rette vej, nu skal der bygges videre fremmod VM. han hæfter sig også ved at Ane Linde løb et godt løb i B-finalen og kvalificerede sig til A-finalen ved næste world cup der løbes næste uge i Hovden, Norge.


-- Carsten Lausten

http://timo.jukola2007.net/tulokset/se/2007_wcup_final/