Skip to main content

Strunge tæt på - Opdateret

| Administrator | Nyheder 2007

Søren Strunge og Lasse Brun Pedersen viste vejen og sluttede begge i top 10. Strunge bedst 4 sekunder fra bronze og 20 fra sølv...

Dagens landistance ved MTB-O EC i Toscana bød på en rent gyserafgørelse. Danske Søren Strunge fra Søllerød OK viste storform og kom på podiet som nr. 4 i det stærkt besatte EM felt af 70 ryttere fra 19 lande.

Resultatet er endnu kun uofficielt, idet arrangørens hjemmeside er flot, men totalt ineffektiv.

Og det slutter ikke der. Lasse Brun Pedersen fra Ballerup OK ville også være med og sluttede i top ti på en 7. plads, mens Thorbjørn Gasbjerg måtte udgå.

Det tegner godt for morgendagens stafet, hvor vi meget gerne vil se de tre danske herre, der på skift har vist neveauet, slå til og tage endnu en medalje ved dette EM.

Følg med - Denne nyhed vil blive opdateret...

Kommer her med holdlederens beretning:Dagens program til EM i MTB-O bød på langdistance med udgangspunkt fra byen Montespertoli. Toscane bød på høj sol og ved 13-tiden rundede termometret de 30 grader. Kombineret med bakker – rigtig mange bakker – var der lagt op til en hård konkurrence. Terrænet bestod overvejende af vin- og oliventræsmarker adskilt af mindre stykker skov. Idealbanelængden på damebanen var 15,0 km med 460 meter stigning, mens herrerne fik tilbudt 27,8 km med 670 meter stigning.

De danske herrer havde generelt en rigtig god dag. Søren Strunge, der i går følte sig uden kræfter, havde genfundet styrken og kørte med et flot og veldisciplineret løb en 4. plads hjem – kun 4 sekunder fra bronzen. Søren var dog særdeles tilfreds med sit hidtil bedste resultat til internationale mesterskaber og udtalte efter løbet: ”Yihaaaa, det er fandme fedt det her. Det var fedt at få benene igen og jeg er utrolig glad for min 4. plads. Og så er terrænet bare for lækkert”.

Lasse Pedersen, der ifølge Søren Strunge og Torbjørn Gasbjerg ”har feltets bedste ben” … bommede 5-6 minutter på post 4 og blev kort efter indhentet af Mika Tervela. De to holdt sammen resten af banen rundt, med Lasse i front på stort samtlige stræk, inden han rykkede fra Tervela på den sidste bakke. Lasse præstation rakte til en 7. plads, mens han trak Tervala hjem til en sikker sejr. Lasse udtalte efter løbet: ”Pis, jeg følte mig så stærk i dag og teknisk går det perfekt, bortset fra det ene skide stræk. Jeg var klart stærkere end Tervala i dag”.

Torbjørn Gasbjerg fik en skidt start, prøvede at køre hårdt på, men halvvejs gennem løbet var der ikke mere at køre med. Han valgte derfor at udgå og spare de sidste kræfter til stafetten.

Hos damerne blev der rokeret lidt rundt på præmiepodiet i forhold til mellemdistancen. Finske Tommola vandt igen, mens russiske Ksenie Chernykh tog sølv foran schweiziske Christine Schaffner. De danske damer lå noget efter de hurtigste. Pernille Brunstedt og Henriette Jørgensen var begge tilfredse med o-teknisk gode løb, men måtte se sig slået af varmen og de hårde stigninger. Anne-Mette Nørgård kunne igen stort set køre op med de hurtigste, men havde igen et par store bom og var absolut ikke tilfreds med sit løb.

I morgen afsluttes EM med stafetten. Hos herrerne er Finland og Tjekkiet favoritter. De er dog stærkt fulgt af Danmark, Schweiz, Rusland og Frankrig. Danmark stiller op i en 1-1-1 formation med Lasse, Torbjørn og Søren. Hos damerne ligger favoritrollen hos finnerne og russerne. Her hedder det danske hold Anne-Mette, Pernille og Henriette.

W21
1. Paivi Tommola, Finland
2. Ksenia Jaskagidaskaja, Rusland
3. Christine Schaffner, Schweiz
35. Pernille Brunstedt
37. Henriette Jørgensen
39. Anne-Mette Nørregaard

M21
1. Mika Tervela, Finland
2. Jaroslav Rygl, Tjekkiet
3. Jerome Gillmann, Frankrig
4. Søren Strunge
7. Lasse Pedersen
Udgået: Torbjørn Gasbjerg


http://www.o-id.it/ECmtbo2007.asp?lg=EN