Skip to main content

Ulfborg bød på store udfordringer

| Administrator | Nyheder 2007

I Ulfborg Plantage i det vestjyske blev løberne udfordret i et teknisk krævende indlandsklitterræn med et meget deltaljeret kurvebillede – nogen klarede det flot, andre ville for meget og bommede.

JWOC og EYOC testløbenes anden dag var noget ganske andet end gårsdagens sprint i den friserede Botaniske Have i Århus.
I Ulfborg Plantage i det vestjyske blev løberne udfordret i et teknisk krævende indlandsklitterræn med et meget deltaljeret kurvebillede.

Andreas Boesen, OK Roskilde, der vandt H 16 vidste, at Ulfborgs indlandsklitterræn ville blive svært og valgte taktikken, der passede dertil. Som han efter løbet udtrykte det: -”Jeg tog det stille og roligt i starten og var meget opmærksom på hele tiden at have kortkontakt” – og Andreas fortsatte –”Jeg tog det stille og roligt hele vejen igennem og bommede kun anden sidste post”. På spørgsmålet om hvilken taktik han vil vælge i morgen på den lange distance var svaret ganske enkelt: -”den samme”.
Andreas var overrasket over, at han skulle blive dagens vinder, og med en andenplads i gårdsdagens sprint vil Andreas med et fornuftigt løb i morgen gøre sit til at målet om en plads på EYOC-holdet går i opfyldelse.
Marius Thrane Ødum, OK Øst blev nr. to kun 5 sekunder efter, hvorimod der var godt fire minutter ned til Kristian Sloth, Ålborg OK på tredjepladsen

Emma Klingenberg, Faaborg OK vandt D 16 ganske suverænt. Næsten fem minutter var der ned til Nanna Dybdal Abrahamsen, Århus 1900 på andenpladsen og yderligere tre minutter ned til lillesøster Ita Klingenberg.
Som et PS her kan nævnes, at Nanna tabte sit kompas midt på banen og det lykkedes ikke umiddelbart at finde det, så hun løb videre og uden – og det gik jo ganske godt, må man sige.

Emma var til dagens konkurrence meget opsat på at levere en bedre indsats i gårdsdagens sprint. Her var hun i følge eget udsagn ikke gået koncentreret nok til opgaven og havde ’bommet helt vildt’. Resultatet var for Emma blevet til en ikke tilfredsstillende femteplads.
Om dagens konkurrence sagde Emma: -”Jeg vidste, at det ville blive svært og gik meget mere koncentreret til opgaven i dag. Jeg kom fint fra start og det lykkedes på nær mindre fejl ved post tre, fire og elleve at holde fast i orienteringen. Optimalt kunne jeg vel have løbet på 31 minutter (Emmas vindertid var 32.46).
Emmas mål er som Andreas at kvalificere sig til en plads på EYOC-holdet, der skal til Ungarn i slutningen af juni.
Michael Sørensen, U-16 træner var generelt ganske godt tilfreds med hvad han havde set: -”Mange drenge har gjort det godt, også sammenlignet med de ældre juniorløbere” – men U16-træneren bemærker også –”at for mange vil også for meget i starten med det resultat, at der bliver ’skinket’ for meget”.

I D20 var det Signe Klinting, FIF Hillerød, der med et flot løb vandt. Maja Alm, den nordiske mester på distancen, måtte i dag se sig uden for præmiepladserne, idet hun var tre minutter efter på en fjerdeplads. Camilla Bergmann, Allerød OK blev to’er og Marie Hauerslev, OK Pan tre’er.
I H20 var det en meget tilfreds Rico Mogensen, St. Binderup, der efter et næste pletfrit løb vandt med ni sekunder foran Christian Bobach. Dagens overraskelse i klassen var Jonas Munthe, Mariager OK, der i det svære terræn også havde fået valgt rigtig strategi. På tredjepladsen slog han verdensmesteren på distancen, Søren Bobach med 12 sekunder.
Rico var godt tilfreds efter dagens løb: -”Dejligt at få lov at sætte de to Bobacher på plads. Min taktik i dag var at løbe sikkert, og det gik helt perfekt til post 12. Her fik jeg kontakt med Rasmus Thrane og Rasmus Kragh. Så begik jeg den fejl, at gaspedalen skulle have lidt ekstra og så bommede jeg lidt på både post 13, 14 og 15 . Optimalt kunne jeg vel have løbet to minutter hurtigere”, sluttede Rico.

http://www.vestjyskorientering.dk/pages/webside.asp?articleGuid=23748&menuGuid=10664&subMenuguid=12642