Skip to main content

Søren Bobach gjorde det igen

| Administrator | Nyheder 2007

Fire fantastiske dage på Bornholm med fantastisk vejr, fire flotte konkurrencer sluttede som den startede med medalje til Søren Bobach – den fjerde på fire dage. Det er bare flot!

Søren Bobach sidder på kanten af briksen i kahyt 8084 på færgen fra Rønne mod Ystad og fortæller stille – og lidt træt for sportschefen, hvordan han har det efter fire fantastiske dage, som deltager i NOC på Bornholm, fire dage der har resulteret i fire medaljer til den unge orienteringsløber.
- ”Jeg er glad og overrasket. Jeg havde ikke troet, at det ville gå så godt”, var hans umiddelbare svar på hans følelse. Om forklaringen på, at det så alligevel gik sådan, siger han, -”at det skyldes nok en blanding af vilje og en god fysisk træningstilstand”. Søren tillægger også det, at konkurrencen har foregået på ’hjemmebane’ som en fordel. –”Man føler sig mere tryg i terrænet, når man kender terræntypen, og så giver det ekstra energi, når publikum hepper som de har gjort”.
I forhold til junior-VM har disse fire dage bekræftet Søren i, at formen er på vej til at være, hvor den skal være, når det går løs i Australien. Brødrene Bobach var på en tre ugers træningstur i december, - ”den tur var vigtig, nu ved vi, hvad der venter os fysisk og teknisk, det giver en god tryghed”, slutter Søren sit tilbageblik over fire fantastisk dage, der gav Guld på Sprint, Sølv i Stafetten sammen med Anders Konring Olesen og storebror Christian Bobach, Bronze på Mellemdistance og Sølv på Lang.
Sørens andenplads i dag blev skabt på et godt disponeret løb med et par små skønhedsfejl. Christian Bobach blev som på mellemdistancen næstbedste danske junior med en placering som nr. otte.

Maja Alm, der i går vandt guld på mellemdistancen, var efter tre fornemme konkurrencedage lidt slidt, så hun kunne ikke indfri de forventninger, der blandt publikum var stillet til hende.
Hun måtte nøjes med en placering som nr. 17, lige godt tre minutter efter den svenske vinder Anna Forsberg.
Maja kan dog også se tilbage på fire fantastiske dage på Bornholm. Blev nr. fire på Sprint, efter at have bommet slemt på første post, vandt Sølv i Stafetten sammen med Signe Klinting og Line Søderlund efter et flot løb og en intens slutspurt, kun fire sekunder efter Norge og vandt Guld på Mellem. Derfor en forståelig reaktion, at både krop og hoved i dag på den lange distance ikke var helt på mærkerne.
Maja er som Søren meget tilfreds med resultatet af de fire dage: -Jeg havde en målsætning om at tage medalje på sprinten, det lykkedes desværre ikke. Derimod havde jeg ikke troet, at jeg var stærk nok på mellemdistancen, så det var en fed bekræftelse, ligesom medaljen i stafetten var, hvad vi havde håbet på. De fire dage har også bekræftet at min form og teknik er på plads i forhold til junior-VM, så det glæder jeg mig til”.

Bedste danske pige på NOC’s sidste konkurrencedag blev Signe Klinting, der med et flot løb var mindre end 1½ minut fra guldet. Signe gik i skoven med en målsætning om at lave et teknisk godt og veldisponeret løb. – ”Det var fedt, at det lykkedes. Da jeg ved passage af publikumsposten fik at vide, at jeg var med helt fremme, løb jeg den sidste runde mere aggressivt”, og Signe sluttede, -”jeg er tilfreds med mit løb og ærgerligt, at de bedste i dag lå så tæt, så det ’kun’ rakte til en placering som nr. 11”.

Et flot NOC som på juniorsiden har været formidabelt: 6 medaljer og i tillæg to top 10 placeringer.
Seks ud af 12 juniorer har mindst en medalje med hjem i tasken.

Seniorerne har ved dette NOC måttet stå i skyggen af juniorerne. Der bliver noget at arbejde med for løbere og trænere frem mod årets store konkurrence VM i Ukraine i august.
Kun to top 10 placeringer blev det til. Det skete ved Chris Terkelsen på Mellem og damestafetholdet, der blev nr. otte.
Ser man på individuelle placeringer mellem top 10 og top 20 står de danske navne ikke i kø. Signe Søes blev nr. 16 på Sprint og 15 på Lang og Anne Konring Olesen nr. 20 på Sprint.

http://www.noc2007.dk/