Skip to main content

De danske landshold tager afstand fra doping

| Administrator | Nyheder 2007

Det danske landshold har i forbindelse med de åbne Nordiske Mesterskaber på Bornholm valgt at markere deres afstandtagen til brugen af doping ved at bære guldarmbåndet: TRUE WINNER i en ÆRLIG IDRÆT

I det nordiske mesterskab deltager både det danske junior- og seniorlandshold. Ingen inden for orienteringsidrætten er i tvivl om, at netop tanken om brugen af doping er noget, der ligger udøverne i sporten særdeles fjernt og derfor ville være utænkeligt.
De to landshold har valgt at bruge de Nordiske Mesterskaber til at støtte Aktivkomiteens kampagne, TRUE WINNER i en ÆRLIG IDRÆT ved til dette mesterskab at bære armbåndet til signalering af orienteringsløb som en dopingfri sport.
Juniorverdensmester i 2006 på mellemdistancen, nordisk juniormester på sprint, sølvmedaljetager i stafetten og i dag bronzevinder på mellemdistancen, unge 18-årige Søren Bobach støtter kampagnen og udtrykker sin holdning til brugen af doping på denne måde: - ”Det er noget fis at bruge doping, det er uværdigt og det er snyd”

Orienteringssporten er også repræsenteret i Aktivkomiteen ved tidligere World Cup vinder og sølvmedaljetager ved VM i 2005 og i dagens konkurrence på mellemdistancen bedste dansker med en 10. plads, Chris Terkelsen, har dette syn på kampagnen: -”
Som aktiv er det dejligt at have en enkel, men tydelig måde at vise, at man siger klart nej til doping. Alle udøvere har en holdning til doping og TRUE WINNERS-armbåndet giver en mulighed for at vise, at man tror på en ren idræt”.

Der var i øvrigt i dag på de Nordiske Mesterskabers tredjedag uanmeldt besøg af dopingkontrollen.