Skip to main content

Danmarksturneringen i fuld gang

| Administrator | Nyheder 2007

Opsamling på turneringen i Sydkredsen

1. division: Odense i front

I søndagens divisionsmatch i Slæbæk ved Svendborg viste Odense Orienteringsklub at klubben fortsat har tænkt sig at være Sydkredsens stærkeste. Med hele 67 løbere viste klubben stor bredde, og det var mere end rigeligt til at besejre toerne fra HTF, som også mødte med et stærkt hold, men manglede et par af deres bedste kort.

Kolding var for et par år siden i landsfinalen, men i årets første match rutchede klubben ned på tredjepladsen.
- Det er hvad man kan vente når man kun stiller med 31 løbere, udtalte Henrik Sperling fra klubben. Han gav kun delvis dagens konfirmationer skylden for den dårlige indsats.

2. division: Svendborg og Faaborg står lige

Stillingen står lige mellem de to sydfynske klubber i spidsen, så hvem der kommer op i 1. division til næste år vil først blive afgjort ved op/nedrykningsmatchen i Lerskov 30. september. Denne spændende stilling er opstået efter to afdelinger 11. marts og 15. april. At Esbjerg ikke kunne blande sig i toppen skyldes en svag indsats med kun 35 startende løbere i første afdeling, og så nyttede det ikke noget at Esbjerg i anden match i Glamsbjerg mulede de andre klubber efter noder med et bredt hold på 57 løbere. I op/nedrykningsmatchen bliver det afgjort om det bliver FROS/Melfar eller Esbjerg som skal en tur i tredje division.

3. division: Gorm i spidsen

Resultatet af første afdeling i Kirstinebjerg 25. 3. var helt forudsigeligt: elevatorklubben Gorm var for stor en mundfuld for OK Syd, og West/Ribe lå solidt i bunden. Næste match bliver i Grindsted Plantage 2. september.

Sydredaktør Søren Kjær.