Skip to main content

Landstræneren i tænkeboks

| Administrator | Nyheder 2007

Efter at landstræner Jakob Ødum har set landets bedste orienteringsløbere i weekendens to testløb, skal han nu finde frem til de 10 herrer og 6 damer, der skal repræsentere Danmark ved NOC på Bornholm

Landstræneren kunne glæde sig over, at knæopererede Claus Bloch, VM-bronzevinderen fra VM 2006 i Sprint, nu kunne klare to konkurrencedage. Efter aftale med landstræneren skulle Claus Bloch stoppe efter en times løb på lørdagens lange distance, mens han på dagens mellemdistance skulle gennemføre for fuld speed. Claus Bloch kvitterede med at vinde dagens løb. En tilfreds Claus Bloch sagde efter dagens løb: - ”Jeg kan godt mærke, at orienteringsteknikken er lidt rusten endnu, og formen er heller ikke helt på plads, men løbsteknisk gik det godt, og jeg mærkede ikke noget til knæet, og det vigtigste – jeg fik bekræftet, at jeg nu kan klare at løbe to konkurrencer på to dage, så jeg kan melde mig NOC-klar”.
Landstræneren kunne også glæde sig over Mikkel Lund, som også har været skadet. I går i det stenede terræn blev Mikkel med et defensivt løb kun nr. ni. I dag blev han uden at løbe fejlfrit nr. to. –”Dejligt at jeg fandt aggressiviteten frem, og selvom jeg lavede et større bom, fik jeg bekræftet, at formen er god”, var Mikkel Lunds kommentar efter løbet.

Hos damerne viste Signe Søes med to gode løb god form og høj stabilitet. Signe vandt lørdagens lange distance og blev i dag to’er. –”Jeg løb lidt defensivt i dag, og lavede et par ’fiskekroge’ omkring et par poster, men ellers er jeg tilfreds med min form”, sagde Signe efter løbet.
Dagens vinder blev Helene Hausner, OK Øst, Birkerød. Helene måtte sidste år melde afbud til landsholdet på grund af en knæskade og knæet kan fortsat kun klare fire træninger om ugen. –”Jeg havde et godt løb i dag. Mellemdistancen passer mig godt og passer til min form, som jeg vurderer er god nok til NOC, blot jeg ikke skal løbe alle løb”, var Helenes vurdering efter løbet.

Landstræneren har således fået mange positive tilkendegivelser, der giver et sikkert grundlag for at besætte størsteparten af de i alt 16 pladser. Hovedbrud bliver der dog som sædvanligt, i det de to konkurrencedage også var præget af ustabile resultater af andre af de potentielle NOC-løbere.

Resultater
Herrer, 32 deltagere, 5700 m
1. Claus Hallingdal Bloch, OK Pan Århus 36.40
2. Mikkel Lund, Faaborg OK 37.05
3. Jeppe Borch, OK Pan Århus 37.17
4. Henrik Jörgensen, OK Pan Århus 37.30
5. Chris Terkelsen, Farum OK 38.04

Damer, 20 deltawgere, 4000 m
1. Helene Hausner, OK Øst 29.59
2. Signe Söes, OK Pan Århus 31.29
3. Ane Linde, OK Pan Århus 32.29 G
4. Anne Konring Olesen,FIF Hillerød 34.12
5. Masha Semak, Farum OK 35.14

http://elite.do-f.dk/elite/arkiv/2007/NOCtest2007.asp