Skip to main content

Fællessamling – Flyttesamling

| Administrator | Nyheder 2007

Dette års fællessamling for senior- og juniorlandsholdene har udviklet sig til en ren flyttesamling

Dette års fællessamling (samling for seniorelite, U25 og juniorelite) var af landstræner Jakob Ødum og juniortrænerne oprindelig planlagt til afvikling i Silkeborg med base på det Permanente center, Vejlsø Skovhus.
Håbet var naturligvis, at det her efter VM var muligt at få adgang til nogle af de skove, der i forbindelse med VM havde været lukket. Trods ihærdig indsats af Silkeborg OKs skovkontakt Henrik Felding lykkedes det ikke at få adgang til de ansøgte skove.
Fællessamlingen blev derfor besluttet flyttet til Åhus i Sverige.
For at bevare motivationen og skarpheden i orienteringen var det simpelthen nødvendigt at få tilgang til skove, der var mindre kendte for vore bedste løbere, end de sædvanlig Silkeborg træningsskove, som nu gennem specielt de seneste tre år i forberedelserne frem mod VM2006 var blevet løbet tynde
Derfor blev fællessamlingen i stedet planlagt afviklet i Sverige.
Alt var i starten af denne uge klappet og klart til en forlænget træningsweekend (torsdag-søndag) med kvalitetstræninger i et NOC-, JWOC- og WOC-relevant terræn.
Så kom sneen i så voldsomme mængder, at samlingen blev udsat en enkelt dag. Fremrejsen torsdag blev udsat til fredag med håb om at situationen ville bedres så meget, at samlingen kunne gennemføres i forkortet udgave.
Information til løberne skete ved flittig brug af sms, mail og telefon. Vejret blev, som alle ved, ikke bedre og vejforholdene var stadig kaotiske fredag morgen. Ny information rundt med en definitiv aflysning af Sverigesturen, men også med en melding om at lederne ville prøve med ultra kort varsel at stampe et alternativ op af jorden. Beskeden til løberne lød på: ”Hold mobilen åben og din taske pakket”.
Alt i mens der blev vist billeder af et kaotisk nord- og øst Danmark, blev det også fortalt, at sydvest Danmark stort set var snefri.
Fredag middag kom der så en ny melding til løberne: ”Vejrguderne får ikke (sne)skovlen under os – fællessamling på Fanø en realitet”.
Sådan er dette års fællessamling blevet til en rigtig flyttesamling. Lad os håbe at løbere og trænere trods alt lykkes med at få en god samling, når de i dag, fredag hen mod aften når frem til Feriehjemmet Fanø Sønden Bavnen 7, Nordby.