Skip to main content

NORD møde

| Administrator | Nyheder 2007

Den danske delegation på 11 er netop nu på vej hjem fra årets nordiske møde i Stokholm.

Hvert år i den sidste weekend i januar kaldes der til samling i det nordiske samarbejde. Sådan har det været i årtier I øjeblikket er det Danmark der har sekretariatet for NORD samarbejdet. Ove Gasbjerg er nøglepersonen, og deltager derfor som sekretær for NORD.

Weekendens møde bestod dels af plenum i flere omgange, men ikke mindst af arbejdsgrupper, hvortil hvert land stiller 2-3 deltagere.

I gruppen om børn og unge samt bredde var vi repræsenteret af Lars Klode og Jesper Lysgaard. På programmet stod udveksling ungdomslederen, bedre børnebaner, samt skoleorientering ikke mindst erfaringsudveksling.

Helge Lang Pedersen og Jakob Ødum var vores deltagere i arbejdsgruppen om elitearbejdet. Her stod den fremtidige elitekalender og World Cuppen på programmet. Den nye WC bliver spændende at følge, som en serie med stor vægt på mediedækning.

I den tekniske gruppe var fokus på en harmonisering af regler og nye ideer til opbygning af arenaproduktion. Også status på software til løbs-IT blev der brugt tid på. Her er situationen meget spændende idet der nu synes 4 forskellige løsninger klar på markedet, hvoraf 2 helt nye set med danske øjne. Finn Arildsen og undertegnede deltog i denne gruppe.

I delegationen var også Vibeke Vogelius og Jens Søndergaard, der deltog i arbejdsgruppen med Trail-O. I Danmark bruger vi betegnelsen Præcisionsorientering for denne disciplin, der er tilrettelagt, så deltagere med fysiske handicaps kan være med.

Til de politiske drøftelser på NORD mødet havde vi Helge Søgaard og Ole Husen, som danske deltagere. Fokus var især på den mediesatsning, som alle ønsker men ikke rigtig kan få hul på..

Fra IOF spillede den nye sportschef Bjørn Persson ud med forslag om et partnerskab mellem IOF og NORD om at sætte fart på udviklingen.

Nøglen er efter hans mening at vi får skabt en serie sammenhængende begivenheder, hvert år, hvor vi kan være sikre på at vores repektive samarbejdspartnere i form af TV stationer kan få et signal fra en live TV produktion eller i det mindste friske billeder til nyhedsindslag.

Vi skal kort sagt blive en mere troværdig samarbejdspartner. Det vil kræve hårdt, langsigtet og målrettet arbejde og risikovillig kapital.

Mødet sluttede med at ”stafetten” blev givet videre til Finland, der næste år er arrangør.