Skip to main content

Er NOC nok?

| Administrator | Nyheder 2007

Udover storm var der i weekenden 13-14. januar også andre aktiviteter på Bornholm. Breddekonsulenten trodsede vejr og vind og drog til Bornholm på opfordring fra begge de bornholmske klubber. Nu skal der være flere orienteringsløbere på Bornholm!

Lørdag koncentreredes energien omkring rekruttering. De primære udfordringer er: Vil medlemmerne bruge mere tid på at få nye medlemmer? Kan det ”at få nye medlemmer” prioriteres højere end andre aktiviteter?

Dagen gik med inspiration og gruppediskussioner. Temaer blev diskuteret:

Hvordan ser klubben ud om 10 år?
Hvad kalder du klubbens situation lige nu?
Er det vi plejer at gøre godt nok?
Gør vi det af sur pligt, eller fordi det virker?
Lærer vi af vore erfaringer?
Vi skaber selv vores klub og vore oplevelser?

Forskellige persontyper og typens rolle i klubben, holdt op mod klubbens livsforløb gav mening, og viste nye måder at se tingene på.

Konklusionen på Bornholm blev: Ja – vi skal have nye medlemmer, og vi begynder i 2007, hvor NOC kan give PR til sporten! Vi skal have nye medlemmer ved at arbejde sammen om det. Fælles planlægning og PR, men med klubvise kampagner. Sådan!

En søndag med banelægning. 11 erfarne banelæggere samlet en hel dag med bedre konkurrencebaner som tema. Baner der skal gøre det sjovere at løbe orienteringsløb. Baner, der gør at man glæder sig til at komme ud at løbe, og bagefter roser banelæggeren, også selv om han måske gik på kompromis et par steder. Banelægning er kompromis’er. Der er ikke et facit, men mange gode muligheder.

Det bliver spændende at se om NOC er nok til at få medlemmer? Der er ingen tvivl om at der også på Bornholm skal arbejdes for det. Også mere end ét år. Rekruttering er en højt prioriteret løbende proces i klubben.

Har din klub også brug for at kigge indad og bruge en dag på at diskutere, om I er på sporet, så tøv ikke med at kontakte din breddekonsulent. Vi sammensætter så et forløb, der passer præcist til jer.