Skip to main content

Søren Bobach Årets O-løber 2006

| Administrator | Nyheder 2007

Søren Bobach, der i fredags blev nr. ni i nomineringen til Politikens ”Årets Fund”, er af Dansk Orienterings-Forbunds medlemmer kåret til ”Årets Orienteringsløber 2006”.

I kampen med udøvere fra andre idrætsgrene om at blive kåret til Årets Fund blev Søren Bobach i fredags nr. ni . I kampen om i egen idræt at blive kåret som ”Årets O-løber 2006”, blev Søren Bobach, Silkeborg OK, derimod en sikker vinder.

Medlemmerne har i december måned via forbundets hjemmeside kunnet afgive deres stemme på de indstillede kandidater, der udover juniorverdensmesteren Søren Bobach var VM-bronzevinderen Claus Bloch, OK Pan, Anne Konring Olesen, FIF Hillerød, sammenlagt nr. 10 i årets World Cup individuelt, Signe Klinting, bronzevinder ved junior-VM og endelig juniordamestafetholdet for deres fjerdeplads ved junior-VM.
Med ca. halvdelen af de afgivne stemmer i unge Søren Bobachs favør var der ingen tvivl. Søren fik maksimum point i alle tre kredse.
VM-bronzevinderen Claus Bloch var lige så sikker på anden pladsen.

Søren er en komplet orienteringsløber, som behersker hele spekteret af discipliner indenfor sporten. Ud over at vinde mellemdistancen ved sommerens junior-VM i Litauen, demonstrerede han sit store potentiale ved at blive nr. 9 og 14 på henholdsvis sprint- og langdistancen.

Præstationen sættes ikke bare i relief af, at Søren Bobach var VM-debutant, men også af, at han med sin unge alder, 17 år gammel, er den yngste individuelle juniorverdensmester nogensinde.

Listen over de foregående tre års vindere:
2003 Signe Søes, Farum OK
2004 Mikkel Lund, Fåborg OK
2005 Chris Terkelsen, Farum OK

Der er blandt de medlemmer, der har afgivet stemme trukket lod om fem gavekort på 100 kr til en o-butik efter eget valg.
De fem heldige er:
René Rokkjær, OK Pan
Kirsten Møller, Søllerød OK
Eva Konring Olesen, FIF Hillerød
Preben Jørgensen, Tisvilde hegn OK
Erik Thomsen, Herning OK