Skip to main content

Stilfærdigt klubledermøde i Syd

| Administrator | Nyheder 2006

Efteråret første klubledermøde, der blev afholdt mandag den 13. november 2006 i Fredericia, tegnede et billede af en lidt mat og måske lidt mæt samling O-folk.

2006 har været et stort år også selvom, klubberne i Sydkredsen ikke taget det største ansvar og båret den største arbejdsbyrden i forbundet.

Der var tilfredshed med årets stævner i kredsen. Tilslutningen til Midgårdsormen havde været for ringe og kalenderen i efteråret igen for presset. Det sker når alle DM’erne falder over hinanden.

Landstræner Jakob Ødum fik herefter lejlighed til at sætte perspektiv på det sportslige udbytte af WOC 2006.

Mange tog hjem fra WOC 2006 med en fornemmelse af at vi ikke helt var lykkedes. Den konkrete målsætning, der var meldt ud blev ikke indfriet.

Men set i forhold til de historiske resultater for dansk deltage i VM og den rammemålsætning vi har aftalt med Team Danmark er WOC 2006 helt godkendt. Team Danmark har således allerede nu meddelt at de er indstillet på at forlænge den 4 årige topsatsningsaftale vi har med dem, i foreløbig yderligere 4 år.

Når vi kom lidt skuffede hjem, var det måske fordi vi for første gang rigtigt lod os rive med. Stemningen var fantastiske. Og vi fik tidligt en bronzemedalje til Claus Bloch, der blev fulgt op af flotte kvalifikationer.

Det gav næring til de høje forventning hen over ugen. Vi kan vel sige at vi for første gang var mange der oplevede vores landshold helt tæt på. Vi havde jo et landshold, der var med helt fremme på den store internationale scene. Og det sket lige foran os.

Vi oplevede vores landshold!

Fra salen var stemningen positiv. Der er jo VM allerede næste år at kæmpe for. Og hertil kunne sportschefen tilføje, at de unge på landsholdet er klar. De viste gode takter og allerede er ved at tage pænt fra. Det bliver da spændende at følge dem fremover.

Endelig blev det fremhævet at vi faktisk fik de to medaljer. Bronze i Sprint ved Claus Bloch og guld til de 7 arrangørklubber!

Drøftelsen af budget 2007 gav et fingerpeg til HB. Stillingsstrukturen skal altid overvejes nøje, men det er HB, der må tage ansvaret for at kabalen går op og resourserne fordeles bedst på hele, halve eller andre løsninger.

Derimod var stemning klart for at pengene til talentudviklingen og junioraktiviteterne bør kunne findes.

Faaborg OK er som en lille og eneste klub i Syd hårdt ramt af de deltagerbetalinger som allerede nu er indarbejdet i budgetudkastet. ”Det er måske dejligt, men i hvert faldt dyrt at have medlemmer, der virkelig satser”, kunne Morten Lassen konstatere.

Der var ikke stemning for generelt at lade afgifter til forbundet stige. Så hellere tage endnu et år med et budgetunderskud, der alligevel aldrig bliver så stort som forventet eller lave en særlig ordning, der målrettet bruges til talenter og juniorer, var de synspunkter, der kom frem

Mødet sluttede med en status på løbskalender 2007. Derefter lidt reklamesnak for en spændende klubtur til NOC 2007 på Bornholm, en notering af endnu en beskeden fremgang i medlemstallet og en klar melding til klubberne i Syd om at der skal findes nye personer til kredsudvalget. Flere af de nuværende har allerede sidste år meldt deres afgang til klubledermødet i januar 2007.