Skip to main content

Stor glæde over Annes topresultat

| Administrator | Nyheder 2006

I øvrigt blandede følelser hos de danske løbere

Alle, ikke mindst Anne selv, er vildt glade for Annes forrygende 4.plads, men samtidig er skuffelsen over egne resultater til at tage og føle på hos Mikkel og 2 gange Christian. Debutanten Tue er godt tilfreds, selvom kræfterne slap op mod slutningen. Det samme gælder Signe, som kun var træt af, at hun tabte ca. et minut på strækket til post 3, fordi hun i farten overså en åbning i et hegn.

Og her, mens meldingerne fra alle sider løber ind om, at Annes fantastisk flotte resultat har været i både radio og TV, så sidder landstræner Jakob Ødum og gør status over dagens danske resultater:

”Det er fedt, at Anne endnu engang viser, at hun er en af verdens bedste. Toppen er ikke nået endnu, men Anne har i dag bevist overfor sig selv, hvad vi andre har vidst længe, nemlig at det er der hun hører til. At hun så slår til på en teknisk krævende sprint er bare fremragende. Al sport er sjovere når der sker en udvikling og Anne har i dag brudt endnu en barriere.

For Tue gælder, at det var en superflot finaledebut af en første års senior. Tue tager med sin 28. plads World Cup point i en disciplin som ikke engang er hans favorit. En uimponeret og mere end godkendt indsats som lover godt for fremtiden. Desuden viser mellemtiderne fra gårsdagens afbrudte mellemdistance, at Tue fører, da løbet blev afbrudt, så vi har flere gode resultater i vente fra Tues side i denne uge.

For de øvrige herrer gælder, at de i dag præsterer under min og deres egen forventning.”

Christian Christensen erkender, at han nok åbnede for hårdt. Christian Nielsen havde ikke det fysiske overskud i dag, og for Mikkel slap koncentrationen op på den sidste lille sløjfe inden mål.

Og dagens hovedperson? Hun er glad for, at hun lykkedes på den distance, hvor hun selv havde de største forhåbninger om et topresultat i World Cup ugen. ”Det var nervepirrende at vente på det endelige resultat. Signe og jeg løb nok mindst 100 ’ned’-varmningsrunder på stævnepladsen inden spændingen blev udløst og jeg kunne give Signe et kæmpe knus. Min podieplads i dag betyder, at jeg kommer til at løbe lang- og mellemdistancefinalerne med en langt større mental ro og selvtillid. Jeg er utroligt glad for at være avanceret til 8. pladsen i World Cuppen, og slutter jeg i top 10, så vil jeg være mægtig tilfreds.”

Stillingen i World Cuppen efter 9 ud af 11 løb:

Kvinder:
1. Simone Niggli-Luder, Schweiz, 275 point
2. Marianne Andersen, Norge, 241 point
3. Minna Kauppi, Finland, 234 point
4. Heli Jukkola, Finland, 210 point
5. Dana Brozkova, Tjekkiet, 179 point
6. Emma Engstrand, Sverige, 170 point
6. Karolina Arewång-Højsgaard, Sverige, 170 point
8. Anne Konring Olesen, Danmark, 161 point,
9. Karin Schmalfeld, Tyskland, 155 point
10. Sara Gemperle, Schweiz, 153 point
19. Signe Søes, Danmark 97 point

Karin Schmalfeld løber ikke World Cup finalerne. Karolina Højsgaard er her, men har ikke løbet endnu, da hun blev syg på rejsen herned. Med to gode løb de næste par dage, har Signe en realistisk chance for slå sig ind i top 15.

Mænd:
1. Daniel Hubmann, Schweiz, 235 point
2. Emil Wingstedt, Sverige, 195 point
3. Thierry Gueorgiou, Frankrig, 193 point
24. Chris Terkelsen, Danmark, 85 point
25. Christian Nielsen, Danmark, 84 point
26. René Rokkjær, Danmark, 84 point
44. Claus Bloch, Danmark, 48 point
49. Mikkel Lund, Danmark, 38 point
52. Carsten Jørgensen, Danmark, 34 point
88. Tue Lassen, Danmark, 13 point

Emil og Thierry mangler begge et tællende løb og vil forudsat, at de bliver i top tre i morgen hente Daniels forspring forudsat, at han ikke forbedrer sin score. Skal han gøre dette kræver det mindst en 9.plads på morgendagens langdistance.

Chris, René, Claus og Carsten er ikke i Frankrig og vil ikke forbedre deres score.

http://www.wcup2006.fr/anglais/index.php?url=accueil.php