Skip to main content

Positivt fokus i den danske lejr

| Administrator | Nyheder 2006

På trods af dagens skuffelse, så er stemningen god i den danske lejr - Sprint finale i morgen fra kl. 11

Alle løberne har dagen igennem gået rundt med en helt speciel fornemmelse i maven efter at dagens middeldistance finale blev aflyst midt i løbet.

De to bedste danskere i gårsdagens kvalifikation, Christian Nielsen og Christian Christensen, nåede ikke længere end til opvarmningen og fik aldrig udløsning for den mentale og fysiske energi de havde bygget op inden dagens finale.

Anne Konring Olesen, Tue Lassen, Mikkel Lund og Signe Søes, der alle til deres store overraskelse blev stoppet midt i deres løb, var også meget skuffede. Mikkel og Signe havde begge, indtil løbet blev afbrudt, haft noget nær perfekte løb, og især Signe gav udtryk for stor skuffelse: "Da en official første gang forsøgte at stoppe mig, troede jeg han spurgte mig om noget, og tænkte 'det her sker bare ikke i en World Cup' og ignorerede ham totalt. Da jeg to poster senere igen blev standset, gik det endelig gik op for mig at det var alvor, og jeg kom vist til at bande den stakkels official langt væk. Der var et fransk TV hold på pletten til at fange det store øjeblik, men heldigvis tror jeg, at jeg bandede på dansk."

Dagens største danske favorit Christian Nielsen nåede knapt at varme op før det var slut. Christian lagde bagefter ikke skjul på sin kæmpe skuffelse over at gå glip af muligheden for at løbe i et terræn, som han havde glædet sig utroligt meget til at løbe i. Det detaljerige og teknisk svære terræn ligger nemlig utrolig godt til Christian som har vist en stigende formkurve siden VM. Derfor var det også en glad Christian som på eftermiddagens holdmøde modtog nyheden om, at en ny mellemdistancefinale vil finde sted på samme kort på fredag.

I det hele taget var landstræner Jakob Ødum og de 6 danske løbere hurtige til at vende situationen til noget positivt. Dette gælder også Anne som i den samlede World Cup er bedst placerede dansker på en foreløbig 10. plads. Og det på trods af at Anne nu må flytte sin hjemrejse fra torsdag til fredag eller lørdag, hvor hun skulle hjem og skrive på sit bachelorprojekt i fysioterapi. Da middeldistancefinalen på fredag nu er udpeget til at være den endelige World Cup finale, så er Anne tvunget til at deltage i løbet, ellers kommer hendes fine resultater tidligere i denne sæson ikke til at tælle.

Men Anne tog en hurtig beslutning om at gøre sæsonen færdig og ser nu sammen resten af holdet frem til morgendagens sprintfinale. Der bliver tale om en parksprint med mange retningsskift og afstikkere op på skovskrænten rundt om parken. Det vidner de 110 meter stigning og 25 poster på 3,0 km i hvert fald om.

Vejret i morgen står igen på regn, men det ser ud til at vinden ikke tager til igen. Går alt som det skal kan I igen i morgen følge sprintfinalen direkte fra kl. 11 på nedenstående link

http://www.wcup2006live.fr/