Skip to main content

Anne Konring Olesen World Cup-firer

| Administrator | Nyheder 2006

FIF Hillerød-pigen, Anne Konring Olesen, leverede i dag sin karrieres hidtil bedste internationale resultet. Blev nr. fire på sprintdistancen ved World Cup i Clermont-Ferrand, Frankrig.

På en teknisk svær sprint bane havde Anne Konring Olesen i dag et næsten fejlfrit løb.
- ”Det er naturligvis lidt surt, at være tre sekunder fra en medaljeplads nu her bagefter, men omvendt er jeg utrolig tilfreds med min præstation, og det er en rigtig god følelse, at stå her og vide at jeg har leveret mit hidtil bedste resultat og at jeg kommer på podiet i en international topkonkurrence”, fortalte en glad Anne og fortsatte, -”jeg kom rigtig godt fra start, det kørte perfekt til de to første poster. På vej til post tre var der et svært vejvalgsstræk og her valgte jeg modsat så mange andre den rigtige vej. Jeg havde et superløb til jeg kom ind forbi mål før jeg skulle ud på den sidste sløjfe, som gik i et meget svært ’lidt tjekkisk stenet’ - terræn. Her bommede jeg desværre 20 sekunder, men det var også min eneste fejl i dag. Sjovt at få lov at slå den mangedobbelte verdensmester Simone Niggli-Luder, som netop bommede i dette område”, sluttede Anne Konring Olsen.
Signe Søes blev nr. 21 knapt fire minutter efter vinderen.

I World Cups samlede stilling med to løb tilbage er Anne med dagens resultat avanceret til en sammenlagt ottendeplads kun ni point fra de to svenske damer Karolina A. Højsgaard og dagens toer Emma Engstrand, der ligger på den delt sjetteplads.


Det var ikke de danske herres dag. Bedste dansker blev debutanten Tue Lassen, Fåborg OK som blev nr. 28. Tue var naturligvis meget tilfreds med som yngste mand at blive bedste dansker i en World Cup finale og var pænt tilfreds med sit løb. –”Jeg er ok tilfreds, havde et godt løb, men lagde nok for hårdt ud, da jeg gik helt kold på den sidste sløje, hvor vi efter at have passeret stævnepladsen skulle ud på en lille sløjfe, der startede med en 40 meter stigning op i et teknisk meget krævende sandstens område. Her skulle man være rigtig skarp, men da sjovt at slå de rutinerede løbere på det danske landshold”, sluttede Tue.
Dagens vinder blev den tidligere franske verdensmester på mellemdistancen, Thierry Gueorgiou. Den svenske sprintverdensmester Emil Wingstedt blev kun nr. 11.

Resultater
Damer, 2.7 km, 18 poster, 95 m stigning
1.\tHeli Jukola, Finland 17.23
2.\tEmma Engstrand, Sverige 17.20
3.\tSara Gemperle, Schweiz 18.00
4.\tAnne Konring Olesen 18.03
5.\tMartina Fritschy, Schweiz
21. Signe Søes, 21.14

Herrer. 3.1 km, 24 poster, 110 m stigning
1.\tThierry Gueorgiou, Frankrig 16.03
2.\tDaniel Hubmann, Schweiz 16.12
3.\tJarkko Huovila, Finland 16.43
28. Tue Lassen 18.13
41. Christian Nielsen 19.01
46. Christian Christensen 19.11
fejlklip Mikkel Lund

http://www.wcup2006.fr/anglais/index.php?url=resultats.php