Skip to main content

Mikkel Lund med i PostFinance Sprint i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2006

Mikkel var eneste dansker aktion i løbet som næste år bliver en del af World Cuppen

PostFinance Sprint er schweizisk orienterings svar på golfsportens invitationsturneringer. Her inviteres de bedste i verden til at dyste om førstepræmien på 10.000 danske kroner, og de får både rejsen og opholdet betalt! Sammenlignet med golf er det en beskeden førstepræmie, men indenfor orientering er dette bestemt ikke noget eliteløberne er vant til. Eneste dansker i aktion i år var sprintspecialisten Mikkel Lund fra Fåborg OK.

I gårsdagens kvalifikation som var en World Ranking middeldistance uden publikum fik Mikkel en beskeden 18. plads. Mikkel var dog rimelig tilfreds i det han netop er ved at komme sig over en forkølelse som han pådrog sig i sidste uge. At kvalifikationen til en sprint er en middeldistance skyldes arrangørernes ønske om at tiltrække verdenseliten, hvilket er mere sandsynligt, når der er flere og forskellige konkurrencer. Der er langt til Schweiz, hvis du kun får chancen for at løbe 15 minutter.

I dag har stemningen på den lille plads i midten af Bern været helt anderledes. Stor spænding og en fortættet atmosfære - ikke ulig stemningen ved VM sprinten i Mindeparken som mange af jer sikkert stadig mindes med glæde.

På en god og udfordrende bane løb Mikkel et udmærket løb og var umiddelbart efter målgangen godt tilfreds. ”Jeg løb godt og var klart stærkere end i går. Desværre stod en af posterne en smule forkert, hvilket kostede ca. 20 sek.” Desværre for Mikkel glemte han at klippe posten ved den tvungne passage, og han blev derfor diskvalificeret. En kedelig gentagelse af det som skete til VM i Rapperswill da Mikkel sidste gang løb sprint i Schweiz. Mikkels tid på 15.38 ville have indbragt ham en 10. plads i det stærke felt, som blev domineret af de schweiziske hjemmebanefavoritter.

Daniel Hubmann vandt, i tiden 14.34,7, således med en kæmpe margin på 31,2 sekunder til FarumTisvildes David Schneider på 2. pladsen. Matthias Müller og norske Øystein Kvaal Østerbø delte 3. pladsen. Verdensmestrene Holger Hott Johansen og Jani Lakanen måtte tage til takke med henholdsvis 8. og 14 pladsen.

Mens disse linjer skrives er det damerne tur. Om løbet bliver den Tour de Force for Simone Niggli som alle forventer (og som sponsoren håber på!) kan du finde ud af ved at klikke på nedenstående link. Næste år bliver PostFinance Sprint en del af World Cuppen, så mon ikke vi vil se en del flere danskere sprintere i aktion næste år?

http://www.postfinancesprint.ch/