Skip to main content

Inspiration for lærere

| Administrator | Nyheder 2006

Amtsbestyrelserne i Dansk Skoleidræt samlet til kursus, hvor orientering var med.

Dansk Skoleidræt afholder hvert år et kursus for amtsbestyrelserne. Kurset var i år henlagt til Køge Vandrerhjem. På kurset er der forskellige idrætstemaer, og dette giver lærerne en god inspiration til den kommende tids undervisning. I år var der også orienteringsløb på programmet. 60 lærere mødte op fredag den 15. september kl. 09.00 ved Grundtvigs grav i Køge Ås. Her var to baser. Én base, hvor Køge OK havde lavet et sprintløb, og én base med forskellige korte, intense orienteringslege. 30 lærere på hver base, og efter 90 minutter skiftes base.

- Nu har jeg inspiration til adskillige idrætstimer. Det var super godt, var én af kommentarerne efter dagen. Lærerne fik også prøvet at stifte bekendtskab elektronisk tidtagning, og det fik pulsen op, selv om det var tidligt på dagen. På kurset blev der også henvist til Idekataloget, hvor de prøvede lege kan findes.

Amstudvalget i Ringkøbing Amt havde i år også et orienteringskursus på programmet. ’Orientering i Indskolingen’ var temaet, og kurset blev afholdt i Holstebro den 29. august. Kurset var delt op i 2 dele. En inspirationsdel, hvor lærerne fik afprøvet forskellige orienteringslege, og en kortdel, hvor lærerne lærte at tegne kort over klassen, gymnastiksalen og skolen ved hjælp af OCAD 6, der jo er en fri version. Der blev virkelig kæmpet med at lære korttegningen. Udgangspunktet var grundmateriale over skolen fra kommunen. I løbet af kurset var der flere der faktisk kom rigtig langt med kortet, og efterfølgende er der et par stykker der har færdiggjort tegningen af et skolekort over deres egen skole. Og en enkelt er endda kommet så langt, at han har lavet baner ved hjælp af Condes, og derefter udskrevet færdige kort til børnene.

Sætter man så også faste poster op på skolen i form af små klistermærkater med koder på, bliver det utrolig let at lave orienteringsløb og orienteringslege på skolen. Og det er de små korte sløjfeløb/stjerneløb med høj intensitet, der virkelig tænder børnene.