Skip to main content

OK Pan og Tisvilde Hegn OK danske stafetmestre

| Administrator | Nyheder 2006

Tætte opgør i både dame- og herreklassen ved de danske stafetmesterskaber i Skjoldenæsholm skov

OK Pan indfriede forventningerne i dameklassen ved at blive danske mestre foran FIF Hillerød og med sidste års mestre fra OK øst på trejdepladsen.
Bedst fra start kom ellers Tisvilde Hegn OK med Tenna Nørgaard, som efter første tur kom alene hjem, ca. 3 minutter foran en forfølgergruppe bestående af Farum OK, Kolding OK og OK Pan.. Unge Ane Linde løb en god anden tur for OK Pan og kunne sende Signe Søes i skoven med et forspring på tre minutter ned til FIF Hillerød med Anne Konring Olesen som afslutter. Der var nu lagt op til en spændende jagt i skoven mellem de to VM-løbere, men selv en stærkt løbende Anne Konring Olesen kunne ikke indhente det forspring en sikker Signe Søes havde. OK Pan vandt i tiden 1.58.25 foran FIF Hillerød i 2.00.17.

Herreklassen bød på en sand gyser afslutning og som forudset blev det netop mellem de tre hold, der også sidste år delte medaljerne, OK Pan, sidste års vinder Tisvilde Hegn OK og Fåborg OK.
OK Pan med VM-bronzevinder Claus på første tur kom bedst fra start og kunne sende andentursløber Christian Christensen først i skoven tæt fulgt af Farum OK og Tisvilde Hegn OK.
Efter anden tur var OK Pan stadig i front og Rene Rokkjær kunne gå i skoven med godt et minuts forspring til Tisvilde Hegn OKs stærke afslutter, Jamie Stevenson, VM-tre’er på mellemdistancen, yderligere et minut efter kom Fåborgs Tue Lassen.
Ved passage af publikumsposten kort før mål lå Rene Rokkjær stadig i front, men tæt fulgt af Jamie Stevenson og Tue Lassen. Men først ud af skoven kom til stor jubel i Tisvildelejren, Jamie Stevenson. Han kunne dermed sikre Tisvilde Hegn OK en gentagelse af sidste års danske stafetmesterskab.
Efter løbet havde Rene Rokkjær, OK Pan følgende forklaring på, at det ikke lykkedes at holde forspringet.
- ”Jeg bommede post fem og så kom Jamie op. Mod post seks løb jeg lidt skævt, men trak til alt held også Jamie med, men det betød at Tue Lassen kom tæt på. Jeg forsøgte at sætte tempo, bl.a. for at hægte Tue Lassen af, men desværre bommede jeg den første post efter publikumsposten, mens Jamie gik rent i sin post. Han fik dermed et hul på ca 50 meter. I min sidste desperate kamp for at nå Jamie var jeg så uheldig, at jeg bankede hoften i et træ, og så var der ikke noget at gøre”, sluttede Rene Rokkjær.

Thomas Jensen på det vindende Tisvilde hold har som alderspræsident (35 år) prøvet det før. Det er klubbens sjette danske stafetmesterskab og Thomas har været med alle gange. Klubbens første mesterskab var han med til at vinde i 1995 sammen med Jesper D. Jensen og Carsten Jørgensen.

Samlet vinder af Kvitåvatn Stafetliga bliver efter dagens resultater OK Pan, Århus i både herre- og dameklassen (vinder er det hold, der har opnået flest point i tre ud af årets fire løb).
OK Pans damer slutter med maksimumpoint 150 for tre sejre og herrerne slutter med 145 point efter to sejre og dagens andenplads.

Resultater:
Damer
1.\tOK Pan, Århus 1.58.25
(Yvonne Fjordside, Ane Linde, Signe Søes)
2.\tFIF Hillerød 2.00.17
(Dorte Dahl, Rikke Nygaard, Anne Konring Olesen)
3.\tOK Øst 2.07.20
(Pernille Sommer, Rikke Kofoed, Dorthe Skovlyst)
4. OK Pan 2, 2.10.53
5. Tisvilde Hegn OK 2.13.10

Herrer
1.\tTisvilde Hegn OK 2.16.28
(Rune Olsen, Thomas Jensen, Jamie Stevenson)
2.\tOK Pan, Århus 2.16.55
(Claus Bloch, Christian Christensen, Rene Rokkjær)
3.\tFåborg OK 2.18.01
(Mikkel Lund, Christian Nielsen, Tue Lassen)
4.\tÅlborg OK 2.29.24
5.\tSøllerød OK 2.35.05

Juniorherrer
1.\tFIF Hillerød 1, 2.13.24
2.\tFIF Hillerød 2, 2.16.53
3.\tSkiveAMOK/Mariager OK, 2.24.33

Damejunior
1.\tSilkeborg OK 1.51.37
2.\tFIF Hillerød 1.53.34
3.\tOK Roskilde 1.57.31