Skip to main content

VM 2006 evaluering

| Administrator | Nyheder 2006


Det er nu godt fire uger siden et fantastisk VM sluttede. Rigtig meget gik som det skulle, men noget kunne også være gået bedre.
Efter at have fået resultater og oplevelser lidt på afstand er der dels i eliteudvalget og dels af landstræneren foretaget en evaluering, som nu foreligger på skrift og er tilgængelig på forbundets hjemmeside.

Evalueringen indledes med eliteudvalgets sammenfattende forord ved eliteudvalgsformand, Helge Lang Pedersen efterfulgt af landstræner Jakob Ødums detaljerede VM-evaluering i forhold til opstillede resultatmål.

Evalueringen suppleres med et bilag, hvor resultaterne fra dette VM sammenlignes med foregående års resultater – fra 1987 og frem til 2006.

Evalueringen er også blevet gennemgået i Team Danmarks Arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen var enige om, at det er vigtigt, at vi i skuffelsen over, at de få løbere, vi havde de største forventninger til, men som ikke indfriede disse, IKKE glemmer og overser et generelt resultatmæssigt positivt VM.
Målt bredt på top 30, top 20, top 10 og på medaljer er dette VM det bedste hidtil for dansk eliteorientering!
Vi kan konstatere, at dansk eliteorientering ikke tidligere har haft større kvalitet i bredden!

Når det er sagt, skal vi naturligvis også have fokus på, hvad der kunne være gjort anderledes og hvad der skal gøres bedre i fremtiden, netop i forhold til de få løbere, de største forventninger placeres hos. Det vil der blive arbejdet med fremover, men sammenfattende er der både i Arbejdsgruppen og i Eliteudvalget enighed om de to sidste linjer i landstrænerens evaluering:

Forbundets elitevision, ”Verdensklassekultur”, indeholder struktur og rammer for det arbejde, der skal til i fremtiden, og der er ikke behov for drastiske ændringer nu og her i forhold til den.

http://elite.do-f.dk/log/subpages/WOC 2006 evaluering - samlet.pdf