Skip to main content

Nyt træningscenter skal sikre nye VM-medaljer

| Administrator | Nyheder 2006

Fremover vil elitesportsudøvere fra Århus med bl.a. orienteringsløberen Claus Bloch og kuglestøderen Joachim B. Olsen i spidsen kunne støde, kaste og løbe længere og hurtigere.

VM Bronzevinder, Claus Bloch, bliver i Team Danmarks pressemeddelelse nævnt som eksempel på en udøver, som skal drage nytte af det nye træningscentrer i Århus.

Her er klip fra pressemeddelelsen:
- Det nye center er alt andet end et normalt styrketræningscenter. Det er et specialiseret træningscenter, der skal tilgodese de styrke- og træningsbehov, som eksisterer blandt de mange sportsgrene, der dagligt benytter træningsfaciliteterne i Team Danmarks Elitelandsby i Århus. Cheftræner i Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen, der er en af idémændene bag det nye center, er ikke i tvivl om, at de nye forhold vil få afgørende betydning for danske elitesportsudøveres fremtidige medaljemuligheder. ”Den internationale konkurrence bliver stadig hårdere, og hvis danske atleter, indenfor så forskellige sportsgrene som atletik, håndbold, orienteringsløb og dans, skal fortsætte den fine medaljehøst ved EM, VM og OL, skal vægte og maskiner skræddersyes efter udøvernes specifikke behov, og det er der rigtig gode muligheder for i de nye lokaler. Samtidig er der også basis for, at forholdene løbende kan forbedres – så det lover godt for fremtiden”, siger Lars Nielsen.

Udover at forbedre topatleternes styrke og kondition skal styrketræningscentret også være det samlingspunkt, hvor atleterne kan inspirere hinanden på tværs af sportsgrenene. ”Styrkecentret er omdrejningspunktet for samtlige elitesportsudøvere i Århus – det er dér, de mødes. Hver især går de rundt med en guldgruppe af erfaring og viden fra forskellige dele af elitesportens verden. Den viden kan ikke købes for penge, men den kan vise sig at være guld værd, hvis vi yderligere kan styrke miljøet og få atleterne til at inspirere hinanden på tværs af sportsgrene og discipliner”, siger Susanne Hedegaard Andersen, sportsdirektør i Team Danmark.

Det nye center er blevet til i et samarbejde mellem Eliteidræt Århus, Atletion og Team Danmark. Atletion stiller 400 m2 til rådighed, mens Team Danmark leverer udstyr for omkring 300.000 kr. Faciliteter og udstyr er ikke det eneste, der er med i den nye pakke. Eliteidræt Århus har ansat tre instruktører, som i samarbejde med Team Danmarks eksperter skal vejlede de mange atleter. ”Vi har ansat tre instruktører med forskellige kompetencer. Hver især har de en ekspertise indenfor henholdsvis holdidrætsgrene, de styrkebetonede idrætsgrene og træningsforhold, der gør sig gældende for udøvere fra atletikkens verden”, siger Steffen Wich, eliteidrætskoordinator i Eliteidræt Århus.
Udover de Team Danmark-støttede udøvere kan den nationale elite også benytte faciliteterne.

Centret åbnes med en reception i dag mandag den 28. august kl. 14. Lignende styrketræningscentre med specialfremstillede vægte og maskiner findes i Team Danmarks elitelandsbyer i Brøndby og Farum. Yderligere oplysninger:\t