Skip to main content

Det danske hold nede på jorden igen

| Administrator | Nyheder 2006

Dagens finale på den lange distance i Addit Løndal blev et antiklimaks for det danske landshold i forhold til gårsdagens fest i Mindeparken

Ligeså sjovt og medrivende det var at være dansk landshold på stævnepladsen i går, ligeså nedslående sluttede det med at blive i dag.
Det startede såmænd udmærket. Både Signe Søes og Anne Konring Olesen havde absolut godkendte mellemtider, selv om det fra start stod klart, at det ikke var dagen, hvor nogen af de to fik deres drømmemål indfriet.
Signe sluttede på en godkendt 23. plads godt 12 minutter efter Simone Niggli-Luder, som dermed tog sin fjerde VM titel på den lange distance og den 11. VM guldmedalje i alt.
Signes hidtil bedste på den lange distance var hendes 21. plads ved EM i Estland i foråret.
Anne blev i dag bedste dansker med en placering som nr. 14, som dermed er hendes hidtil bedste VM-resultat på den lange distance - blev nr. 17 i 2005 i Japan - og i øvrigt nr. 16 ved dette års EM. Anne var 8.40 efter Simone Luder.
Forventninger om endnu en dag med danske topresultater var ikke mindst hæftet til de tre danske herrer. Alle tre, René Rokkjær, Carsten Jørgensen og Chris Terkelsen ved vi, har kapaciteten til at være med helt fremme.
Det samme som var tilfældet for de tre danske herrer på sprintdistancen, og det gav da en fuldtræffer, så hvorfor ikke også i dag.
Renè Rokkjær lagde pænt ud, havde gode mellemtider på de to første radioposter, men gik ned til sidst og fik en slutplacering som nr. 20, otte minutter efter den finske vinder Jani Lakanen.
Ikke et tilfredsstillende resultat for René, hvis drømmemål på den lange distance ved dette VM var en top 6 placering. – Fysikken rakte simpelthen ikke, var Renés korte kommentar efter løbet.
Det skulle dog vise sig at Renè stod for dagens bedste danske herreresultat.
Carsten var allerede fem minutter efter ved første radio og en placering som nr. 40 var de barske kendsgerninger. Selv om Carsten kæmpede af et godt hjerte og havde hentet flere placeringer ved anden radio, stod det helt klart, at det heller ikke var Carstens dag. Han sluttede på en 28. plads, hele 16 minutter efter Jani Lakanen.
Helt galt gik det imidlertid for Chris Terkelsen. På intet tidspunkt fik Chris fart i benene og det der skulle have været en orienteringsoplevelse for ham, udviklede sig til et mareridt. Chris sled sig igennem banen, mens modtanderne fløj forbi. Det var en træt og desillusioneret Chris Terkelsen, der kom ind på stævnepladsen for at gå ud på den sidste runde. Kort efter kom Chris ind ad bagdøren og var udgået. Efter løbet forklarede Jakob Ødum, at han havde rådet Chris til at udgå, i stedet for at slide sig igennem de sidste 25 minutter med det eneste resultat at have gennemført, men i en helt ubrugelig tid og sikkert endnu mere både fysisk og mentalt nedbrudt. Ikke lige det, der er behov for, når en VM-sølvmedalje skal forsvares på fredag.

http://www.woc2006.dk/results.html