Skip to main content

4 x 30 minutters TV

| Administrator | Nyheder 2006

Sendetiderne ligger nu fast. DR Sporten sender 2 timer fra VM

Sendeplanen ser sådan ud for DR 1 -


Tirsdag 1. august
2300-2330
Sprint, Mindeparken

Onsdag 2. august
2310-2340
Langdistance, Addit-Løndal

Fredag 4. august
1730-1800
Mellemdistance, Gjern Bakker

Lørdag 5. august
1710-1740
Stafet, Himmelbjerget


Pressemeddelelsen fra WOC pressechef Johan Fegar lyder sådan:

Danmarks Radio og arrangørerne af VM står bag den hidtil bredeste dækning af orienteringsløb på dansk tv

Danske tv-seere kan i begyndelsen af august se frem til en massiv dækning af VM i orienteringsløb, der afvikles i skovene omkring Århus og Silkeborg. Danmarks Radio viser nemlig i alt to timers sammendrag fra de fire finalekonkurrencer.

Årsagen til at DR viser så meget fra mesterskaberne, er et tæt samarbejde mellem VM-arrangørerne og DR-Sporten. VM-arrangørerne har nemlig allerede en stor tv-produktion i skoven, da løbene vises på storskærm i målområderne og også transmitteres live i fuld længde på Internettet. Det er et svensk produktionsselskab, der står for produktionen af billederne til storskærmen og det er de billeder, som DR primært bruger til deres dækning af mesterskaberne. Hvert løb bliver dækket af 8 kameraer i skoven og dertil kommer DR’s egne kameraer, som primært vil være i målområdet.

- Vi er meget glade for at DR-Sporten vil være med til en så massiv dækning af mesterskaberne. Vi har gjort meget for at gøre stævnet så publikumsvenligt som muligt og med DR’s dækning af mesterskaberne ser vi frem til at en stor del af danskerne får kendskab til mesterskaberne og sporten, siger VM-stævnets pressechef Johan Fegar.

Udover billederne fra skoven vil der også være mulighed for at følge med i løbernes tur mellem posterne i skoven. Som noget helt nyt vil alle løbere blive udstyret med en såkaldt tracking-enhed, som er en lille GPS-sender, der bliver spændt fast på ryggen af løberne. Ved hjælp af senderen kan tilskuerne i målområdet følge løberens rute i skoven.

- Det er første gang at der benyttes live-tracking til et internationalt mesterskab og vi forventer os meget af det. Det er sammen med den intensive tv-dækning med til at gøre sporten mere publikumsvenlig og dermed lettere at formidle til omverdenen, siger Johan Fegar.

Også flere udenlandske tv-stationer sender fra VM-løbene. Finske YLE og norsk TV2 viser også en halv times sammendrag hver dag og schweizisk tv viser også længere nyhedssammendrag. Desuden er svensk og tasmansk! tv også interesseret i at vise billeder fra mesterskaberne, ligesom man er i dialog med Viasat Sport.

For dem, der ikke kan være til stede i målområderne eller kan følge sammendragene på tv vil alle løb blive transmitteret i fuld længde på Internettet. Linket til transmissionen kan findes fra arrangørernes hjemmeside www.woc2006.dk

Johan Fegar, VM-pressechef - telefon 2873 2323


Hertil kommer nyhedsklip i sportsudsendelserne. Det bliver stort...

http://www.woc2006.dk/