Skip to main content

MTB-O-VM's første finale

| Administrator | Nyheder 2006

Blandet dansk dag på mellemdistancen.

Fra MTB-O's hjemmeside har jeg klippet:

Der har i dag været mellemdistance ved VM i MTB-orientering i Joensuu, Finland. Der blev budt på et meget stirigt, sandet og småkuperet terræn. De mange stier og veje gav en del udfordringer for deltagerne. Det kan måske sammenlignes med meget kurvedetaljerede områder indenfor traditionel fod-orientering.

Det gav Rune Monrad mulighed for at udnytte sine orienteringsevner. Han kørte en stort set fejlfrit loeb, og det resulterede i en 13. plads og og blev således bedste dansker knap 6 minutter efter den finske vinder Tuomo Tompuri. Finland er i forvejen en meget stærk MTB-O-nation, og hjemmebanefordelen har de i høj grad forstået at udnytte, idet sølvmedaljen og fjerdepladsen også gik til arrangørnationen ved henholdsvis Mika Tervala og Jussi Mäkilä.

Også Allan Jensen kan være meget tilfreds med sin indsats, som resulterede i en placering som nummer 22. Han lavede et par småfejl, men med den manglende rutine taget i betragtning, fik han vist, at han besidder et stort potentiale.

De mere rutinerede danske herrer skuffede til gengæld en smule. Lasse Brun Pedersen blev nummer 32 og Torbjørn Gasbjerg endte som nummer 39. Begge lavede et par kostbare fejl.

Søren Strunge, som der på forhånd var store forventninger til, blev diskvalificeret, fordi han manglede en registrering på en af posterne. EMIT-brikkerne kan give kvittering uden brikken er lagt helt ned i enheden, og da enheden på den pågældende kontrol var optaget af en langsom rytter, så satsede Søren ved ikke at lægge brikken helt i. Han mente, han fik en kvittering og kørte derfor videre, men altså uden registrering. Han var naturligvis skuffet, men det kommer ikke til at påvirke ham fremadrettet. Det var en bevidst valgt tidsbesparende taktik, som altså viste sig at være for risikofyldt.

Dameklassen blev vundet af Michaele Gigon fra Østrig foran Hana Bajtosova fra Slovakiet. Også her var værtsnationen godt med med 4 deltagere i top 10. Sidse Schjøtz var 14 minutter efter vinderen, og det resulterede i en placering som nummer 31. Hun måtte sande, at hun ikke har rutinen til at orientere hurtigt og rigtigt rundt i de mange stier, og hun var heller ikke tilfreds med sin indsats.

Målet for den danske trup var at have alle i top 30, og det lykkedes altså ikke helt. Men til gengæld blev der vist flotte takter fra de mindst rutinerede.


http://www2.suunnistus.info/sf/pirila/showtable?event=MTB_WOC_Middle__.2006