Skip to main content

Fantastiske spurtopgør afsluttede EM

| Administrator | Nyheder 2006

En forrygende stævneplads kombineret med to fantastiske spurtopgør gjorde stafetten til en fantastisk afslutning på EM-ugen

Sjældent har man som tilskuer til et orienteringsløb oplevet så meget action og så megen spænding, som man gjorde lørdag middag på skistadion i Otepää, der for anden dag i træk var målområde ved EM.

To publikumsposter hos mændene (én hos kvinderne), intense baneforløb og to fantastiske massespurter var med til at gøre selv tilskuerne forpustede af al den spænding i de to en halv time, stafetterne varede.

Hos kvinderne var det helt tæt til allersidst. Finland, Schweiz, Sverige og Norge blev alle meldt sammen på forvarslingen kort før mål. Minna Kauppi kom først ned ad skrænten til sidsteposten, men Simone Niggli kom tættere og tættere på i indløbet mod mål. Finnen modstod dog schweizerens enorme pres og var ét sekund foran i mål. Karolina Höjsgaard spurtede svenskerne ind på tredjepladsen, mens den dobbelte sølvmedaljør, Marianne Andersen fra Norge, måtte nøjes med den kedelige fjerdeplads.

Det var i det hele taget en fantastisk stafet, hvor de danske piger leverede en flot indledning. Anne Konring Olesen var med fremme hele vejen rundt og kun et vejvalg gennem en mose kort før sidsteposten gjorde, at hun var 56 sekunder efter russiske Julia Novikova i mål.

Signe Søes bommede endnu en gang første post. Denne gang smed hun mere end tre minutter og det gav hende et stresset og hektisk løb hele vejen rundt. I mål var hun mere end syv minutter efter Finland på en samlet niendeplads.

En småskadet Helene Hausner havde svært ved at løbe igennem i terrænet på sidsteturen. Det blev ikke til de store bom, men kramper i læggen på grund af den skinne, der støttede hendes forvredne ankel gjorde, at hun tabte placeringer. Hun kom i mål som nummer 15, som dog blev forbedret til en 12.-plads i nationskonkurrencen, da hvert land kun kan have ét tællende hold i konkurrencen.

Anne leverede endnu en gang en præstation i verdensklasse på førsteturen. Desværre bliver Signe stresset af sit tidlige bom på andenturen, så holdets indsats er lidt under det forventede, kommenterede Jakob Ødum pigernes indsats.

I mellemtiden var mændene også godt i gang med deres stafet. Som så ofte før, var det et udskilningsløb, hvor holdene langsomt faldt fra én efter én. En træt Chris Terkelsen kæmpede en brav kamp for at følge med på førsteturen, og var i mål nummer 20, 2.21 minutter efter de førende.

Rene Rokkjær hev en forrygende andentur ud af posen. Han havde masser af fart i benene efter fredagens langdistance og var helt oppe blandt de bedste kort før mål, da en lang gafling sendte ham lidt ned i feltet. Men århusianeren havde løbet det danske hold ni pladser frem og formindsket afstanden op til de bedste til 1.59 minutter.

Det var op til Mikkel Lund på sidsteturen at få det danske hold op på de medaljepladser, som holdet har hentet ved de seneste to EM’er. Og en hårdt kæmpende fynbo fik også kontakt med førerfeltet på den sidste sløjfe. Desværre var kræfterne sluppet op, da feltet kort før slut satte lidt mere tempo på.

Helt forrest havde Sverige og Frankrig længe kæmpet hårdt om førstepladsen med et lille overtag til svenskerne. På den sidste forvarsling blev David Andersson og Thierry Gueorgiou meldt sammen med et lille forspring til et halsende koppel af ni forfølgere. David Andersson tog et lidt anderledes vejvalg til sidsteposten og sammen med sine to holdkammerater, kunne han spurte i mål, tre sekunder foran Gueorgiou, som igen var tre sekunder foran Øystein Kvaal Østerbø fra det norske andethold.

Mikkel Lund var bare 1.15 minut efter David Andersson i mål. Men foran ham var 10 andre løbet ind. Samlet blev det til en ottendeplads i nationskonkurrencen.

Det danske andethold med Claus Bloch, Christian Nielsen og Carsten Jørgensen leverede også en fin indsats og kom i mål som nummer 23, 11.24 minutter efter Sverige.

- Som hold var mændene tæt på at lave en optimal indsats. Chris var mærket efter fredagens løb, men Rene redder stafetten med et godt løb. Desværre manglede Mikkel lidt fysik i at holde fast i den tredjeplads, han er fremme på undervejs, men har desværre en lang gafling derefter, sagde Jakob Ødum efter løbet.

http://www.eoc2006.ee/results.php