Skip to main content

Chris igen bedste dansker

| Administrator | Nyheder 2006

Finalen på langdistancen blev skæmmet af en alvorlig arrangørfejl på kvindernes bane

De danske løbere fandt ingen medaljer på den anden side af vejen, da EM-finalen på langdistance blev afviklet fredag.

Løberne har den sidste uge boet lige over for målområdet og har fra deres værelser kunnet kigge ud på løbsområdet. Men der lå ikke medaljer og ventede på dem i de tætte, estiske skove.

Bedst blev endnu en gang Chris Terkelsen, der slæbte sig rundt på en 11. plads, knapt syv minutter efter den finske vinder Jani Lakanen. Næstbedste dansker var Carsten Jørgensen som nummer 20 mens århusianerne Rene Rokkjær og Claus Bloch kom ind som nummer 26 og 41.

- Terrænet var enormt tungt og jeg er helt færdig, pustede en meget træt Chris Terkelsen, da han var kommet i mål efter strabadserne, der ikke blev lettere af, at sommervejret stadig hersker i Estland. Solen bagte ned fra en skyfri himmel og flere løbere var dehydrerede, da de kom i mål.

Chris kom i mål sammen med Rene Rokkjær, der var startet seks minutter tidligere. Rene havde ellers tidligt hentet Mats Haldin med to minutter, men efter et par bom på butterfly-sløjfen halvvejs og en parallelfejl på et langstræk røg han ned gennem feltet.

Kvindernes løb blev skæmmet af en arrangørbommert af de store. Halvdelen af løberne – deriblandt de to danskere - havde fået udleveret løse postdefinitioner, hvor en postplacering var skrevet forkert. Det udløste masser af skældud fra løberne til arrangørerne, men ingen officielle protester.

Derfor kunne Simone Niggli fra Schweiz igen demonstrere sin enestående styrke. Hun smadrede feltet og vandt med suveræne 5.37 foran finske Heli Jukkola. Treer blev landsmanden Minna Kauppi.

De danske piger startede efter torsdagens flotte præstationer i en ”sandwich” omkring Simone Niggli. Men ingen af dem så schweizeren i skoven. I stedet løb de deres eget løb, som begge var ganske udmærkede. Anne Konring Olesen blev bedst på en 16.-plads, mens Signe Søes på 21.-pladsen var tre minutter efter Anne.

- Det var et sindssygt terræn med kvas i bunden overalt. Jeg har bommet en del på den første del af banen, hvor det var tæt og meget detaljeret, sagde Anne Konring Olesen, der var rimeligt tilfreds med placeringen, der er ét af hendes bedste resultater internationalt på langdistancen.

- Det var en fin gestus af løberne at der ikke blev indgivet protest mod kvindernes løb, sagde landstræner Jakob Ødum, der mente, at dagens præstationer var i underkanten af det forventede:

- Alle er slidte i dag og der var ikke nok at give af rent fysisk. Jeg havde forventet lidt mere, rent placeringsmæssigt, sagde han efter løbet. I løbet af eftermiddagen tager han stilling til, hvordan stafetholdene skal sættes sammen.